Bara Lina & Katja

Ja nu är det bara Lina & Katja som står i stallet, Lotta flytta Bianca igår till ett stall i backberg. Ja va lite orolig för att Lina skulle bli heltokig av att inte få gå med Bianca mer... Imorse släppte jag ut dom vid 04.30 Fick hö o det gick bra, hon skrek ett par gggr här på fm men annars har hon vart helcool! Skönt! Det här kommer nog gå bra =)

Ganska skönt ändå att bara ha sina egna hästar på går`n. Så jag tror det här blir bra jag, Lotta skulle fortsätta luncha nu ett tag medans hon har praktik hos anna iaf, tackar så mycket!

Sen blir det mycket hö på morgonen, osså får dom när ja kommer hem. Ska troligtvis försöka knåpa ihop en fyndig grej som Aga o Lasse hade till Lukas. En lucka som är tidsinställd o slöpper ner hö den tid man ställer in den på, en sån har Lasse gjort o han förklara för oss hur han gjorde, så vi får väl se om vi lyckas =)

Nu har Brudarna fått björkkvistar i hagen att käka på, såg Lina stod o försökte nå björkgrenarna i hagen men det gick inge vidare bra, hehe. Så nu har Anders kapat lite o det var populärt!!Igår så kom Anna & Hjalle förbi en sväng, dels o gratta Anders som fyller 31 på måndag, Sen bara för o hälsa på såklart! =) Jag o anna gick en sväng o knöppte lite kort, här på mina aklejor. myror på pionknopp o äppelblom!!
Och lite fina vyer !Sådär! Idag har Lina & Katja fått kommit ut i en liten gräshage o ätit gräs!! Får låna en plätt med gräs, ungefär lika stor som hagen hemma. Av e tant, som visa sig vara min bästa kompis som ja hade när ja va liten, hennes farmor! Världen e bra liten =) Där får mina brudar gå mot att vi klipper gräsmattan åt henne, snällt! Gullig liten tant var det! =) Så idag till lunch gick vi iväg med dom dit, o dom vart så lycklig, slet ju inte mulen från gräset!! Haha! Dom får gå o äta en kort stund, blir på helgerna som dom kommer få gå där en sväng. Här kommer lite bilder från gräsätningen!!

Japp ja tänker på att Lina haft fång, därför får hon bara smaska en liten stund =)Supersöta va?!?

Idag på förmiddan så drog jag & Anders in till gävle, ner med sätet på mazdan o in med en paviljong!! Ja har man stor bil så går allt in, haha! Mazda 323 f , de e grjer det!! =)

Så hela eftermiddan försökte vi få ihop det, o det fick vi oxå! KOmmer bli jättebra när man får dit lite blommor o så, vi vart nöjda!! Så mysigt!Det får va grus som underlag för tillfället, det kommer troligtvis bli stenplattor lagda...så smånginom som sagt... =)

Sen avslutar vi med ett par bilder på Bamse & Tiger. dom leker så bra nuförtin, i början när Tiger var ny så lekte ju varken Bamse eller Trixy med han, men nu e han accepterad o älskad!See Ya!

En prick?

En prick? En blaffa? En dalmatin?

Vill jag ha en sån...? =)

En tik, lite mindre än Izor som släpar runt på mig istället för att jag håller i honom.. Haha, kanske kan hålla i en tik bättre? Haha!

Nettan tycker jag ska köpa en prick... hon var o kolla på 2 veckors bebisar häromdan, super söta. En som hade blaffa som jag tyckte va söt, blaffa e väl kännetecknet för ett helt svart öra, eller en stor svart prick överhuvudtaget nånstans? Har jag rätt Nettan? =)

Jag vart nyfiken... intresserad...sugen... på en prick! Kanske Nettan att du får som du vill, du som tjatat på mig att skaffa en prick.

Vi ska diskutera här hemma, Har semester 4 veckor i sommar sen skulle Nettans mamma va hundpiga o uppfostra henne! Haha! Christina, nu är du bortlovad!! =) Haha! Så får ja tillbaka en lydig o snäll hund som jag kan va ute o gå med, som inte e ute o går med mig, haha!

Nä vi får se, väldigt sugen vart jag i alla fall......

See Ya!!

Full blom!

Ja nu e träden i full blom!! Mina körsbärsträd (tror jag det är) blommar för fullt! Så fiiint!!

Aklejor hade vi i trädgår´n oxå o även dom e i full blom!

Prata me grannen idag o fick tips om att prata med han som dom arrenderar mark av, o höra om han har mer. Förra året vela han att dom skulle ta en till plätt... får ringa o höra!

Har vart ut o beta lite med Lina, har vart ute korta stunder så hon får äta lite gräs. Hon kan ju inte stå på mycket bete eftersom hon har haft fångkänningar för ett par år sen. Men lite får hon äta, o så lycklig hon blir =)


Nu ska ja ta o åka o hämta Anders!!

See Ya!!

Terrängbana!!

Japp idag okm Lotta till stallet på morgonen o vi gjorde iordning våra hästar för en tur till terrängbanan som finns här, jag skulle hoppa...jisses!!

Vi drog iväg o kändeatt det var varmt redan då, klockan var nog runt halv 9. Väl framme så visa Lotta lite hinder som var GIGANTISKA i mina ögon!!! Nä aldrig sa ja det vågar ja inte hoppa, haha!

Tog en liten stock som låg längs marken o Lina tagga till o tyckte det var jättekul! Sen tog vi det Gigantiska trädet som ramlat över stigen, inga problem, Lina hoppa ju lätt över o hade jättekul! =) Osså drog vi ut en björk som jag o Lina hoppade, en bild när vi e på väg mot det!! Ska släpa med Anders så han får knäppa lite kort på oss när vi hoppar =)Nettan ska ta med Worre nån dag oxå o hoppa lite o lite upptäcksfärd, väntar tills det blir lite svalare, idag är det ju rena rama sommarvärmen!!

Efter några skutt så begav vi oss hemåt igen, spola av hästarna så dom fick svalka sig lite o ut i hagen o käka hö.

Vid 12.30 tiden så dök Nettan upp med Izor, vi hade tänkt promenera till lappens med Izor, men vi tyckte det var för varmt o tog bilen istället! Beställde oss en hamburgertallrik var med cola o sedvanliga stripsdippen! =)

Slog oss ner vid ett bord ute där det fanns en buske så Izor kunde ligga i skuggan, satt o snacka o käka o varva mellan att sitta i solen o skuggan. Efter maten o snacket så bestämde vi oss för att köpa glass! Jag tog våffla med 2 kulor, choklad och regnbåge (vanilj, päron, jordgubbskräm) Nettan tog 3 Kulor!! 2 lakrits o en pecan nöt. Jisses vad regnbågen var god, det var inte sista gången för i sommar det inte! Nu bor man ju så nära så man kan cykla dit, haha!

Det går ganska bra för Katja ute i hagen med brudarna, men Lina e knäpp hon, även fast Katja e kvar i hagen så rantar hon runt när Bianca e ute o rider.. dom vart polers dom 2. Men hon skrittar bara iaf. för det mesta. Men det blir väl bättre med tiden. Inte fick vi arrendera åkern som vi hade nys på heller....nu har ja prata med en jobbarkompis o hon ska höra med sin mor o far om dom vill arrendera ut sin åkerplätt, en liten bit att gå men inte allt för långt! =)

Här kommer iaf lite bilder på Katja då hon har glädjerus o rulltajm!!
Har även i veckan här gjort i ordning en kaningård, en tillfällig. Där den är kommer det bli kattgård så småningom osså får kaninerna en annan gård. Men här trivs dom jättebra o får vara där på dagarna!Avslutar med bild på skrattande Ankan!!See Ya!!!

Tjoho!!

Nu sitter man här en onsdags eftermiddag när man egentligen ska va ute o dona! Men lär ju flika in en blogg lite då & då! Jobbar för tillfället i storviks gruppen denna vecka, är här på "pryo" jag har bytt med en som jobbar här så hon e i sandviken denna vecka.

Söks folk dit o ja har anmält mig intresserad, men fler är oxå intressread, jäklar va folk vill till storvik plötsligt  =)

Trivs bra i den gruppen tokigt folk som är görrolig! Haha! Men men, vi får se till hösten hur det blir...

I lördags så var Jag Anna & Mamma till falun på loppis! Hitta 3 jättefina vita koppar som ja inhandla för 10:-/st, och en heminrednings bok som va jättebra, mycket tips o så! Perfekt!!

Sen på kvällen så kom Anna & Hjalle hem o visa upp bilen som Hjalle har inhandlat, en audi. Riktigt fräsch var den! Snygg! Jag & syrran tog oss en promenad, (jag cykla eftersom jag hade ont i foten) som jag för övrigt kan gå på idag =) Vi tog en tur i skogen o hitta lite fina picknick ställen o mysiga små stenar =)

Så här är lite bilder från våran skogstur! =)En mysig liten kvällstur =)

I lördags när ja kom hem från storvik så såg ja att Lina låg ner o vila i hagen! Kameran kameran!! Jag har ju aldrig ens sett henne rulla! Hon visar inte mig det tror ja, hehe. Hämta kamerna o fick en bild när hon e på G upp, lite giraffhalsaktig! Haha! Men igår så såg ja henne faktiskt rulla, första gången, tro det eller ej!!Nu ska ja ut i stallet o mocka, därefter blir det en sväng i "trädgår´n" o sist en ridtur på kvällskvisten!!

See Ya!!

Aj, min fot!!

Var ute o gick med Katja igår, Anders gick med Lina. Så blir Katja rädd för nåt o hoppar till, lyckas hoppa på min fot o stampa av rejält när hon hoppar igen! Aj aj aj!! Tur vi var nära stallet så vi gixk in med brudarna igen..

Kunde knappt gå på foten, så det var anders som fick ta in hästarna igår kväll, plus ta ut dom imorse!

Ja ska nog inte ha häst ja...! Gaah!! Men men, inget är brutet tror jag iaf, kanske en spricka, då e de väl bara att vila antar jag! Trökigt!! Blir Lina ståendes ett par dar igen då... förra veckan stog hon för hovslagarn kunde inte komma o hon gick utan en sko en vecka, hennes hovar går sönder så lätt så det var ingen ide att rida o ha sönder den mera! Men foten SKA bli bra idag eller imorn, har ju en massa på går´n som ska göras, även inne och ridningen!

Igår så hade Nettan anlagsprov med Izor! Han va så duktig, klara sig bra o fick visst riktigt höga poäng!!
Plus att han fyllde 4 år igår! Grattis till er båda!!

See Ya!!

RSS 2.0