Kungsbergsbestigning!!!!

I torsdags var jag iväg med Linus till veterinären, han vart dålig igen på måndagkväll.
Stressad var han stackarn o dom bände upp mun så dom kunde känna på tänderna, allt såg fint ut. Lika när dom kände o klämde på magen o överallt, frisk som en nötkärna!! Hoppas han bara var hängig då så det inte kommer tillbaka... Hem med lillplutten o gav han persilja att mumsa!!

,

På fredan så var det Tigers tur att åka till veterinären, han såg fin ut i ögonen, "bubblorna" var borta och han var inge röd. Men tårproduktionen på vänster öga var fortfarande dålig. Så kanske kommer han att få ha droppar i väster öga hela livet. Ska tillbaka om 4 veckor, ska köra slut på antibiotikakuren och kortisonkuren nu under de närmaste 10 dagarna.




Idag har jag och Nettan vart på äventyr!!
Anders skjutsa mig till henne halv 8 imorse, då drog vi iväg till stallet för att göra iordning Worre och Iora (stålåsnan) Vi skulle iväg på distansritt!! Och jag som inte lyckades låna mig en häst fick ta den snälla stålåsnan Iora! =) Lasta dom båda och drog iväg!! Kom fram till kungsberg 09.20 där starten skulle gå kl 10.00

Nettan sadla o fixa iordning worre så han blev startklar. Vi hade fått karta och sträckan var på 3 mil. Vi stacka iväg strax efter kl 10 och vårat äventyr började!!

Det kom en stig då jag var tvungen att gå med cykeln, jisses det var jobbigt! Sen vart det grusväg och uppför och uppför!! Gaaah!! Men det var ju plant på sina ställen och nedförsbackar så jag fick pusta ut mellan alla berg!!! " stoppstationer med fika var det längs vägen, Nettan käka fruktkaka osså drog vi på en gång igen! Worre var superduktig, han vart ju knappt flåsig eller trött! Superhästen!!
Osså superåsnan var bäst!! Moahahaha!!!
Sista biten hade dom lagt uppför slalombackarna i kungsberg! Gissa om det var jobbigt!!! Nettan hoppa av Worre för det var så himla brant så hon tyckte att det var bäst för worre. Jisses vad vi vart trött, sen fick man flåsa i ett par mnuter så var man i full gång igen!!
Efter 3½ timme slutade våran ritt i målet! Kom in som 2:a Vi som inte körde slut på hästarna iaf.... som ettorna... Vi var nöjda och Worre fick låna en hage att strosa i medans vi blev bjudna på kyckling med nudlar oxh wokade grönsaker (vitkål, morötter, paprika otyp sparris eller vad det var!!) Men det var faktiskt riktigt got!!
Kanske man lär sig käka lite vitkål o så =)
Vid 4 tiden så drog vi oss hemåt för nettan ska iväg på kalas på kvällen. Hoppas bilfärden gick bra och att du inte somna vid ratten... God natts sömn inatt nu då!!!! =)
Vi hade en jättebra dag och roligt var det!! Sa till hon som höll i distansen att vi får väl se om jag kommer med häst eller stålåsna nästa år! Haha!!




Worre vart lycklig att få kommma hem o ut i hagen! Han sprang han fast man tyckte han skulle vara trött! Nä han var pigg och fräsch han!! Eller hur Nettan?!? =)

See Ya!!

Puh!

Vilken lättnad det vart igår morse när ja klampa in i djurrummet för att mata gnagers, Linus satt o käka hö och sen skutta han runt som ingenting!! Han hade nog en hängig dag eller nåt, sen tänkte jag på att jag bytte halm åt dom så han kanske vart dålig av den?!?
Men nu är han pigg o glad igen lilla Linus! =)

Tidigare i veckan så drog jag o anders iväg på åkafärd! Vi åkte till åmot o kolla in en sjö där, jättefint var det! Där blir det väl att fiska nån gång.



Och nästa dag så drog vi ut i lingonskogen!!



Det resultera i 12-13 liter lingon som vi plockat åt Hjalles mamma. Ska ut nån dag o plocka lite åt oss själva oxå så ja kan göra lite lingonsylt o lingondricka!

Tiger har återbesök på fredag nästa vecka hos veterinären igen, förhoppningsvis har han blitt bättre dådå, nu rinner det inte alls lika mycket och det som rinner är mer vitt än gult. Så jag hoppas att det blir bättre så stackarn slipper den där veterinären igen!
Och slipper åka i reseburen i bilen oxå, tar sin tid innan jag får i han i buren när vi ska iväg, känner mig så elak!!



Igår följde jag med Nettan o Carro ut i skogen o spåra  med Izor sin första gång, vilket han klara galant!! Vilken kille! =) Det var lite regningt o grått men härligt att va ute i skogen ändå!




Jag avslutar med lite bilder på grabbarnas brottningsmatch!!



See Ya!!

Allergisk...

Det var Tiger mot kortisondropparna som vi fick i tisdags, så idag var jag in till gävle med honom igen.. fick kortison tabletter istället för droppar, sen antibiotikadroppar.

Fick i han tabletten genom att gömma den i en köttbulle..perfekt! =)

Har gjort rent åt gnagers, märkte att Linus var hängig..han bara ligger o är slö, o han har knappt ätit nåt idag.. Får se hur han mår imorn, kanske lär åka till veterinären med honom oxå.. vad är det frågan om?!?
Har jag nå virus som går här hemma eller...Mina stackars små djur!  Hoppas dom blir bra..

See Ya..

Stamgäster

Ja det känns nästan som att vi är stamgäster hos veterinären nu, hehe.
Igår så var jag in med Lufsen här i sandviken för att ta bort hans stygn, o allt gick så jättebra, han fick så mycket beröm för att han va sån snäll liten kille, låg där jag höll i honom på rygg så hon kunde plocka stygnen, knappt så han rörde sig. Duktig min lille Lufsa runt!

Idag var det dags för Tiger igen..stackarn ville INTE gå in i reseburen när det var dags..han vet att han ska till veterinären när den buren åker fram, o veterinären tycker han inte om som bara gräver i ögonen jämt säg!!
In till gävle idag till specialisten som testa tårflöde o kolla massa tjosan, hon hitta på foliker eller va hon sa det hette under ögonlocken på båda ögonen, både uppe o nere. Typ som bubblor. Det kunde vara herpes kanske...men vet inte... Fick kortisondroppar plus droppar för tårflödet då det inte var det bästa...
Stackars min lilla kisse...
Men han e duktig han med när vi är hos vet. sitter snällt, ja han vill ju inte såklart men han sprattlar inte o håller på iaf!! Så nu strax ska jag ge honom kortisondroppar för att sen vänta en halvtimme så jag kan ge dropparna för tårflödet sen.

Så ligger det till nu!!

Igår var vi på husvisning.. jag gilla faktiskt huset väldigt mycket, men... Fuktskada fanns men som gick att åtgärda, plus att rummen va lite små faktiskt, tror jag vill ha lite störra. Men det blir 2 till visningar så vi ska väl gå på nån av dom iaf o se hur det känns då... Vill ju till hus nu....

See Ya!!

Ridtur!!!

I tisdags drog jag & Nettan iväg med worre i transporten & frakta upp han till järbo! Jag hade lånat Gotte och då skulle vi ut på äventyr!! Vi gjorde i ordning hästarna för ridpasset & drog iväg!

In i skogen, över järnvägen sen hitta inte jag nå mer!! Barra till att rida & kolla & chansa =)
Vi red på vanliga grusvägar, stigar och skogsmaskinsspår. Vi såg ju massa hästskit så då tänkte vi att vi inte kunde komma fel, en massa hovspår var det oxå!

Våra hästar var pigga o tyckte det var lika roligt som vi att vara ute på äventyr! Efter 1 & en halvtimme så kom vi fram vid hästhagarna vi ridit förbi tidigare, så vi kom runt! Det var ju super! Över järnvägen igen & hemåt, hade fint väder hela turen, förutom när vi hade några hundra meter kvar till stallet då det börja ösregna!! Jahapp då vart man blöt då!! Men man får väl säga att det var ju tur att det kom då o inte när vi hade en timmes färd kvar hemåt!

Det kommer vi göra om! Jag har snart Gotte i 2 veckor & då ska vi väl kunna komma iväg på äventyr igen tycker jag!




Det går bra för Lufsen här hemma också, han är pigg o nyfiken! Harslängt ut soffan från djurrummet och delat av så han har halva rummet och Lizzie & Linus har halva sidan. Jag tror inte jag kommer kunna ha dom ihop alla tre, för dom småbråkar genom gallret. Så Lufsen blir nog att få gå med Elvis, om dom går ihop, han bråka lite på Elvis sist han gick med honom.. Näe vi får se till att skaffa hus så man kan ha dom i stora burar & stora utehagar och så! Då blir allt bra! =) På måndag ska vi till veterinären jag & Lufsen, för då ska han få sina stygn borttagen.

Lillskiten Tiger ska jag in till gävle med på tisdag, så en specialist får ta en titt på hans ögong osm inte slutar gegga sig, o dom hittar inga fel o vet inte va det kan vara..lite nervös!
Men det går nog bra!



Idag blir det dak marknad i falun, ikväll kanske lite lingonplockning! Imorn å är det hundutställning som gälerr, ska titta på basenjis!!! =)

See Ya!!!

RSS 2.0