En släng av magsjuka...

Igår kväll kände jag mig hängig, kall o öm i kroppen. Va fanken nu då tänkte jag... Mådde illa o så, imorse så hade jag ont i magen, svettas/frös mådde illa o sprang på toa stup i kvarten! Bara till att vara hemma... suck!
Jag..sjuk..igen?!? Jag som aldrig e sjuk, men men det kanske blir ett långt uppehåll till nästa gång får jag hoppas.

Jag som skulle till ögonkliniken i sthlm imorn, men de e lika bra att avbeställa, så det ska jag göra när dom öppnar, boka en ny tid på en gång, borde kunna få en tid nästa vecka. Hemma åtminstone idag och imorn..

På lördag ska nettan vara med på löshoppning hos anna!! Wee!!! Tänkte om ja skulle va med med Lina men hon får nog vänta till nästa gång tror jag =) Blir det rodeo på lördag Nettan!! Weehiii!

Det var ju så lerigt o dant i hagen här för ett tag sen, nu har det ju varit så kallt som -18 så nu det ju hårt i marken, men när leran finns så älskar Bianca att rulla sig!! Det syns!! Lina rullar nästan aldrig om hon har täcke på sig, men när hon fick gå utan så passa hon på =)



Anders fixa iordning höhäcken som vi köpte oxå, så nu har dom hö i hagen o man behöver inte bekymra sig för om man kommer hem lite senare att dom e hungriga, super!!

Har mailat till en i borlänge om en c-ponny en pensinerad ponny på 21 år, som jag fick svar av imorse, så jag ska nog ringa henne o prata lte mer, kanske blir en liten Amber till stallet som sällskapsponny! Vi får se!



Har fått upp lite mer gardiner oxå, bl.a i datarummet o i öppningen  i hallen/öppna rummet som är uppe. Slänger väl in lite bilder på fönstret i trappen, datarummet o gardinerna mot öppna rummet.



Har ju vart ut o ridit ett par gånger nu oxå, utan Bianca som sällskap, första gången så skrek Lina jättemycket, jag var ju jättetaskig som red utan bianca tyckte ju hon såklart!
Andra gången så gick det jättabra, hon va lugn o gnägga en enda gång, så det blir ju bättre =) Vi klättrade i en utav klätterbackarna som finns, Lina tyckte det var lite jobbigt, så nu vet jag vart ja ska jobba av hennes mage nånstans! Hihi!! Anders var med o han fick knppa kort på mig o Lina på en åker, så med den bilden så avslutar jag bloggen för idag!!

See Ya!!!

image705

Dagens bästa

Dagens bästa kom idag när jag var ut o red på Lina, en av byborna här var ute med hunden, vi hejja o så. Hon fråga: Är hon dräktig eller är hon bara fet? Mooaahahahaha!!!

Hon trodde min lilla Lina va dräktig...oops kanske ska banta lite =) Hihi! Söta Lilla Lina!!

See Ya!!

Äntligen en ridtur!

Yes! I onsdgas tror jag det var så tog jag en ridtur på Lina, Lotta & Bianca var oxå med!
Det öste snö ner när vi red iväg, men äh va fanken! =)

Va skönt det var att komma ut o rida igen, gick bra med ryggen så länge inte Lina drog ner huvve o röck i tyglarna. Men nu så kan jag rida igen! Nu har det ju kommit bra mycket snö så nu är det vinter igen. Men nu när det har kommit så tycker jag faktiskt att det är ganska mysigt, men det har kunnat få bli ett uppehåll nu så  jag kan ta en ridtur så här på långfredan.
Vi ska ta och göra iordnig höhäcken i helgen oxå tänkte vi, men vi får väl se om vädret vill, äh vi har ju ett garage vi kan hålla på i oxå =)

Lottas pappa kom en kväll här i veckan oxå o körde nort järnskrot åt oss! Perfekt!! Så nu har vi lite skit rensad från gården! bara resten kvar... skräpet o allt i buskar o så!! Moahahaha!!!

Sitter o tittar på lantkök på nätet...o joj va ja vill göra om vårt kök, men det får jag nog vänta på ett tag, badrummet är ju först o främst som ska göras om inne.

Nästa vecka ska jag på återbesök till ögonkliniken oxå, få se va gubben säger... Nu har dom bytt adress så vi får la leta oss dit!! Haha!

Näe nu vill  Anders besöka datorn.

See Ya!!!

Bilder!

Ja här kommer lite bilder! Är ju roligare att läsa blogg med bilder =) Här är några på Lina ocg Bianca i hagen!

Söta lilla Lina =)

Här är lite bilder inifrån när jag har fått upp gardiner o lite så, även utebilder! Har ju hittat det kök jag vill ha nu, cremevit/gula luckor, lantlig stil med porslinshandfat. trägolv som är målat rutigt, åååhhh va jag vill ha!! Får väl se hur många år det tar innan jag får mitt kök =)



Lördan när jag o anders va ut o gick så traska vi förbi en massa mysiga fäbodar, sen hitta ja en liten "bänk" mitt i skogen som jag satt mig o vila på =)



Jöte lär ju självklart få vara med på ett hörn han med!!



Sen en dag här tog ju jag o nettan en promenad med Izor, ett par bilder därifrån oxå =)



Igår så kom Anna o Hjalle o sällskapera med oss, jag o syrran fixa käk, strips 0 kött med beasås o kantarellsås o massa smörrebröd!! =)) Supergott var det!

Sen slappa vi framför tv:n o datorn och så, dom drog sig iväg så småningom... vi hade bestämt att jag o anna skulle iväg på loppis idag o anders o hjalle skulle åka o kolla på bilar!!

Sagt o gjort, idag drog vi iväg på loppis och jag fyndade faktiskt lite! Jättefina tekoppar o jättefina små rostallrikar! När jag köpte tekopparna så fick jag dom i en jättefin plastpåse som får agera påshållare =)



Var ut o promenera med Lina idag, jah har blitt mycket bättre i ryggen men inte tillräckligt för att kunna rida ... =/

Nä nu e det dags för hästarna att komma in!

See Ya!!!

Självklart!

Åsa!! Självklart får ni komma och hälsa på efter påsk om ni vill!! Det e bara att vi bestämmer en dag så är ni välkommen =) Jag kan ju ringa i elgen så kan vi bestämma nånting då.¨Jaså carro har åkt av ett par ggr hon med, förstår det eftersom det vart riktig rodeo! haha =)
Jaha det e rodeo hemma hos er oxå, det var ju inge roligt, hoppas hon bara är i en period då så hon lugnar ner sig.

Igår hade vi en tandraspare här med, Han raspa Bianca först och hon var så duktig så!!! Sen var det Linas tur, ja va lite nervös att hon inte skulle släppa in karl´n i munnen, men hon vare oxå sååå duktig så =) Därför fick dom en varsin stor morot till kvällen! =) Hon hade inte såå vassa tänder men det fanns litegrann att raspa, mestadels på högersida, men nu är båda brudarna fräscha i munnen! Bianca hade visst en krok hon som hon antagligen haka fast  bettet i när Lotta e ute o rider, få se om de blir mindre rodeo för dig nudå Lotta, hehe =)

Nä men nu ska ja gå ut i stallet o slänga på hästarna täcken o kasta ut hö i hagen o sen kasta ut brudarna i hagen! Fredag idag, sköönt!! Är nättre i ryggen så kanske att jag kan rida en sväng i helgen, hoppas! =)

See Ya!!!


Tänka sig...

Ja tänka sig att vi bor i hus... jag har nog inte fattat det än tror jag =) På fredag så har vi bott här i 1 månad! JIsses!! Mina drömmar om hus & stall...ja vem kunde ana sig att det skulle bli verklighet =) Men det var ju så att när vi gav upp om att köpa hus med stall i och med att priserna blev ju skyhöga så då dök ju det rätta upp...
Det var meningen att vi skulle ha detta hus...

Men jag har väl haft mindre tur med ridningen! Nu har jag haft Lina hemma i 2 veckor.. hur många gånger har jag varit ut o ridit då?? Jo 1 gång, om man nu inte räknar med dom 50 meter jag hann med i söndags oxå...la la la...

Samma dag som jag tog hem Lina så hade jag ju feber redan då på fredan, sen va ja ju däckad hela helgen och veckan efter.... ingen ridning, på lördan va ja så pigg att jag tog mig en skrittur med Lotta o Bianca, sen på söndagen vart ju min söta lilla ponny vild o galen o kasta av mig, o nu kan jag inte rida igen på ett tag, var faktiskt ut o gick med henne idag för ryggen kändes hyfsad på eftermiddan, men inte ridbar!

För nu när vi har så oändligt med ridvägar vill man ju u t i skogen! Osså lär vi jobba bort den lilla magen som Lina har så hon e smäcker o fin när Åsa & Carro kommer o hälsar på, hihi ;)

Hagen e lerig... lite tråkigt så nu får det bli sol o torka upp!! Ska försöka fixa skjulet i helgen så dom har nånstans att knata in om det e dåkigt väder, jag hade såååå dåligt samvete imorse när ja släppte ut dom o det spöregnade ordentligt!! Går ju ingen nöd på dom, men man e ju som man e.... =)

Näe, jag är glad för mitt hus o mitt stall o min söta men ack så vilda ponny, hihi =)

Nu har vi det bra, jag & anders här i storvik. Som för övrigt verkar vara en helt underbar liten by =)

Nu ska ja ut o natta dom små liven i stallet.

See Ya!!!!

Stegra...!!

Nu har man frisknat till efter en veckas feber, hosta, knoppvärk m.m!!
Lotta var här med sin kusin som skulle få rida Bianca, vi hade besök hemma så efter dom åkt hem så begav jag mig ut i stallet för att ta mig en lång skön ridtur! Jovisst!

Efter sisådär 50 meter från går´n så börja Lina fjanta sig, stegra så ja trodde hon skulle slå runt, bocka ohöll på. Det resulterade i att jag flög av med en rejäl duns!!! Lina sprang hem, Anders cyklade med så han gick efter Lina o ropa på Lotta. Lina toktroll skulle ut i hagen till Bianca, men där siddu var det ström i.
Jag kom upp på benen med värk i ryggen, o förbannad!
Lotta mötte upp mig med Lina o ja satt upp igen för så där får hon inte hålla på!

Men red bara n kort sväng för ja hade så ont i ryggen... så nu sitter man här... frisk efer sjukan, men ont i ryggen efter avkast! Sånt är livet!! =)

Hoppas det känns bättre i ryggen imorn iaf.

Ochså blir man sur på Lina...men de e ju inte långvarigt för hon e ju så jäkla söööt! Vet inte va som flög i henne idag, visst bruka hon fjanta sig lite men aldrig så där rejält. Får väl se hur hon är imorn.. Jag som skulle ut o upptäcka ridvägar!!  =)

Igår så tog jag o Anders en promenad ut i skogen, massa stigar hitta vi på, riktigt spännande! =) Var ute drygt en timme, jätteskönt!!

Nä nu ska ja ta o vila ryggen lite!

See Ya!!!


Sådär ja!

Med lite hjälp från bloggdamen så har jag fått fart på bilder! Hoppas att det funkar som det ska nu då =)
Så här kommer lite bilder på huset, några invändigt osså på Lina & Bianca såklart!! =)

Vi har ju en bit kvar på att komma iordning i huset, men så jättestökigt är det inte längre! Förutom rummet där kaninerna är =)




Lite bilder på huset, stallet o invändigt på några rum, kommer väl mera ju mer ordning o reda vi får =)
Nu till Lina & Bianca. Bianca som skulle va skrikig o lite så när man släppte ihop, som hon brukar. Men icke! Inte ett ljud varken från Bianca eller Lina, Och Bianca hade visst inte käkat från samma höhög som nån annan häst heller, hon brukar jaga bort o lägga beslag på hö´t. Här var det No problems!!!



Så med hästarna har det gått bra, Fast när Lotta kommer o ska rida Bianca så måste hon ta in Lina annars springer hon sig genomsvettig, likaså gjorde hon ju i jäderfors. Får se om hon vänjer sig av med det, annars lär man väl skaffa sig en sällskapsshettis eller nåt!!! Haha!

Nä nu av slutar jag denna blogg med dom här underbara dropparna som vi har på tomten!!

image681

See Ya!!!

RSS 2.0