Valpen Hades!

Träffade jag i lördags! Nettan var hundvakt åt  Hades och han mamma Etna. Så hon hade fullt upp med 3 prickar i lägenheten! Åkte till henn vid 12 tiden på lördan. Vi skulle på stan med lillplutten o ta en glass, så vo strosa runt på stan o köpte glass o satt på en parkbänk o snacka skit. Knäppte en hel del bilder på Hades, dom första bilderna som kommer här blev ursöta... om inte fimpen vart med! Gaah!



Här är utställmingsstegen på G för Hades... ja Nettan ser ut att träna steg eller så hon med, hihi =) Ett flin var på G här oxå =)



Vi satt o kackla o sen gick vi hem med lillplutten och gick ner ¨på stan utan hundar för att kolla i lite affärer, ja hitta en tröja o en keps på kappahl, wohoo!

Sen tog vi oss en en liten promenad med alla 3 innan Anders kom o hämta mig =)



Imorse så stod Katja och Chablis o klia varann på morgonkvisten.. dom va så söta =)



Idag har vi köpt en till bil... en till liten mazda =) Så här tjusig e den!!



Nä nu ska ja ut i stallet!!

See Ya!!!

Sommarvärme...

Som alla längtar efter... inte jag... tyckte det var helt perfekt när ja hade semester, nu orkar man inte göra ett skvatt! Tycker det e lite fööör varmt nu ja... eller hur Nettan??? =)

Häromdan så fick jag skjuts hem av Jessica som är hos oss 2 veckor under sommaren, hon har oxå nyligen flyttat till storvik... var ju bara tvungen att knäppa kort på hennes bullisar.. Berta & Maggan!




Sen ska även Izor få vara med här..  =) Följde med Nettan till stallet i onsdags tror jag det var, så då passa ja på att knäppa lite kort på Izor, har även bilder på Worre med hans nya grimma som ja knäppte förra veckan, han va så tjusig så! =)



Efter buset i hagen så tog vi oss en liten promenad... en bit in så va Izor hungrig i magen.. så här får han i sig sin mat, hihi =)



Här kommer Nettan och Worre!



Igår så hade vi fyllt bussen på anders jobb med skit! Så vi åkte till återvinningen o tippa det! Skönt att bli av med bråte från går´n... Mitt  bland brädorna så hitta ja en superstor padda, jisses va stor den va!!



Nu har Jennie fått Chablis skodd, så nu har hon vart till ridhuset igen, o ja haka på =) Dom e så duktig så, O chabli e så fin så fin! Efter ridpasset så är det av med paltorna o ta en skön dusch!



Näe.. nu måste ja ner o ta min iskalla coca cola för att svalka mig lite i denna sommarvärme...

See Ya!!!

Första veckan på jobbet!

Ja första veckan på jobbet har ju gått bra och fort!! Swosch sa det så var det fredag!! Men oj va kul ja har haft! Jag och Nettan ihop, oj oj oj haha! Här kommer mina arbetskollegor! Och jag o Nettan såklart!



Så vi har haft kul vi... det kanske syns!! =)

Sen tänkte ja visa mina liljor som blommar så fint nu så, dom som vi plocka med oss från lägenheten.



Sen hade Lina och Katja race i hagen häromdan, Jenni tog in Chablis o Katja vart busig! JIsses så dom sprang i hagen!! KOmmer lite bilder på Katja, synd bara att hon hade huva på sig.. o att man inte har entillräckligt bra kamera att knäppa rörliga bilder med...



Hann få en bild av Lina oxå =) Även en bild på mig o Lina i ridhuset som Jennie knäppte med sin flashiga kamera =)



Fick till ett par bilder när Lina rulla sig igår, självklart måste dom oxå med på bloggen!



Här kommer förresten film på Lina och Katja =) hoppas det funkar =)

http://www.youtube.com/my_videos_edit2?ns=1&video_id=dX5-zzOjHSw&next=%2Fmy_videos2%3Fpi%3D0%26ps%3D20%26sf%3Dadded%26sa%3D0%26sq%3D%26dm%3D1

Får lära mig hur man länkar sen... syrran? =) Men nu får ni kopiera o klistar in så länge, hihi =)

Nu vill tjtjerna ha hö!

See Ya!!!




Bakdag!

Hade jag o syrran i torsdags!! Hon kom hit vid 9 havl 10 nånting tror ja, vi kolla va vi skulle göra o drog iväg för att köpa ingred. Väl hemma så kom mamma o Bodil hem för Bodil var nyfiken på hur jag hade det, så vi kika runt lite o sen bjöd ja på lite kaffe o lite kubb som Bodil hade med sig =)

Efter deras hemfärd drog vi igång baket!! Första vi gjorde var neonnegerbollar.. oboy istället för kakao, men gör inte såna! Fy bubblan!!

Bullar var ju en självklarthet så det bakade vi förstås! Sen vart det tre soreters kakor, Gaffliner, kolakakor och schackrutor!




Efter 6 timmars nonstop bak så satt vi oss ute o fika!! =)
En jätterolig dag med mycket skratt hade vi!!

I fredags så drog jag o Anders iväg till lemstanäs på bilbingo =) Vi har fastnat för det nu vi =)
Tyvärr så vann vi ingenting den här gången, men mysigt var det!



Fanns såna här små sötingar bredvid oss på bilbingon =)



I fredags så  stack ja o nettan iväg o lkäka på AGA grillen, världens godaste hamburgare görs där! Bara så ni vet!
Sen drog vi in till valbo, till hööks, o vidare till valbo ridsport, då ja  får syn på en skylt - gårds utförsäljning! Dit måste vi säger jag!! Efter ridsport så går vi in där o ja blir alldeless till mig när ja ser dessa gamla saker!! Hittar direkt denna fina kommod som ja tänkte ha micron på, ja o syrran prata om det i torsdags att ja skulle leta efter nå, osså springer ja på den!!! Nettan sneglar o ja vill kanske inte veta va hon tänker, Haha!!

Såg även en fin blomlåda i trä, en grön en.. Nettan utbrister att det finns ju i plast o vart hon nu hänvisa mig, haha! Och när ja säger att den e ju såå fin, ja men den e ju använd säger hon!!! =)

Oj va ja hade kul åt hennes kommentarer denna dag!! =) Vi e så olika fast ändå så lika!!

Självklart lära ja ju ringa syrran, såg ju en grön gammal dörr o var bara tvungen att ringa... ja hallå, ja borstar tänderna, ja men skynda dig o kom hit säger jag! O hon kommer i ilfart! Dörren va ju menad till henne, så den köpte ju hon såklart =) Jag o Nettan hjälpte henne hem o upp med den i lägenheten =)




Nettan skjutsa hem mig till västanbbyn där Anders vänta och vi drog hemåt me min fina kommod! Men den såg lite väl stor ut i köket där ja skulle ha den, o innan ja ens sätter micron på den så åker micron in i skafferiet...varför har ja inte tänkt på de innan?!?

Så nu ska ja nog ha kommoden ute på bron när den blir färdig, först tänkte jag om ja skulle ha den uppe i sovrummet som nattduksbord, men näe. Vi får se hur ja gör =) Här är den iaf =)



Det vart lördag morgon till slut.. jag var jättenervös, jag och Lina skulle ju rida i ridhuset för Anna... ohh så nervös jag var. Jennie kom till halv 10 o ja gjorde klart Lina osså gick vi iväg. Anna kom och vi körde skritt och trav, jisses =) Hon såg att Lina sköt över mig på höger sida o hon springer ju lite oknstigt med sitt höger bak, roterar liksom. Så vi sadla av och Anna klämde o kände o dona. Hon konstatera ju iaf att Lina skjuter över mig på höger för hon vill inte att ja belastar vänster sida. Så jag har bokat in mig hos Håkan lundell som kommer till Anna o kollar o behandlar hästar, han är equiterapeut. Så får han kolla o möjligtvis "rätta" till Lina. Det var visst vanligt det här, 7 av 10 hästar så det var ju inget att oroa sig för =)

Sadeln tyckte hon låg bra iaf o hon tyckte Lina verka vara en härlig häst, självklart e hon ju det *flin*

Vi gick därifrån svettiga och nöjda, för kul var det! Tänkte ju köpa ridhuskort nu men det vart inge för ja ska bara rida ut på Lina nu tills Håkan tittat på henne o då säger ju han va han tycker ja ska göra, Nettan vart oxå nyfiken på håkan så ja ska anmäla henne o worre oxå =)

Igår var första arbetsdagen efter semestern oxå, oj oj va kul jag hade! Haha, kul att komma tillbaks ;)

Men var däckad på eftermiddan... gick o la mig 17.15 sen sov jag.... var ut o tog in hästarna vid 8... men annars var de sovtajm, hade sån skallebang! Sån skallebang har ja inte haft på länge... men  idag var det bra iaf =) Wihoo!
Imorn så ska jag ta cykeln till jobbet.... 2 mil blir det, Yiiihhaaa! Får väl se hur lång tid det tar!

Lite fina bilder på Lina & Katja!



Var även med när Anders pappa o hans sambo gifte sig i lördags, i stadshuset. Efterårt så var vi och åt på oden.



Nä nu ska ja göra iordning Lina för en ridtur i det fina vädret!!

See Ya!!

Dressyrpass!

I tisdags följde jag med Jennie till ridhuset, hon skulle ha hoppträning för Anna. Det är så kul att följa med o titta på, osså bestämde ja mig för att fråga Anna om hon ville ta ett dressyrpass med mig & Lina... På lördag kl 10! Ska vi till ridhuset för ett pass! Ooh så nervös jag är =) Men det ska bli kul och intressant, jag har ju bara ridit så gott som i skogen med Lina, o det e ju det ja helst gör, e så härligt att ta en tur i skogen, Men samtidigt så har ja blitt inspirerad att börja köra lite pass på banan. Nyttigt för både mig & Lina!

Osså passa ja på att köpa ridhuskort, nu jäklar! Så igår morse så var jag & Lina till ridhuset för första gången, eller vi var ju där på löshoppningen oxå, men då red jag ju inte.

Red dit till halv åtta, för tidigast kl 7 får man gå dit. Vi körde igenom lite skritt på volter o så. Lite lätt bara, Lina va duktig, sökte sig ganska på en gång neråt i rätt form o börja jobba. Men mman märkte att det var jobbigt för henne, och för mig med för den delen, haha! Körde lite skritt o trav,tog lite galopp oxå, men oj oj va vi måste träna =) Blir skönt att rida för tränare igen.. har inte ja gjort på många år nu. så det blir kul!
Körde bara ca 20-25 minuter i ridhuset, sen skritta vi hemåt, tar ju bara ett par minuter från mig o ridhuset =)

Pratade även med Anna om åkern nedanför våran hage, hon har slgit hö där nu och vi skulle få ta den åkerplätten att ha våra hästar på  =) Perfekt! Har ju fått haft hos grannarna men Chablis har inte kunnat gått med för hon skyddar sina tjejer från grannpojkarna så hon kickar mot stängslet.. o det e inte kul om hon skulleråka fastna o göra illa sig! Så nu när vi får ta annas plätt kan alla våra tjejer gå ihop! Men grannpojken Birger blir nog ledsen, han e sååå kär i Lina =)

Igår så var ja o Anders på bilbingo, vi var förra veckan oxå och då vann vi 200 kr, lika vinst som det vart igår! Och jacken låg på 7000 o det var en bil som tuta o kamma hem den storvinsten! Så nu e den nere på 3000 igen, blir bilbingo varje vecka nu tror jag =)

Idag kommer syrran hit o vi ska ha bakdag!! Kuligt!!! Hon & Hjalle har ju vart i sthlm nu i 2 dar o sovit 1 natt på hotell, hoppas ni hade det jättebra!!

Häromdagen stod jag & Jennie vid hagen när vi fick syn på räven som bor här i krokarna, han var längre ner på åkern så ja smög mig l'ängst ut i hagen i hopp om att få en bild, till min förvåning så kom han närmar e o närmare, jisses! Han va ju jättenära till slut, han va inte skraj inte! Men sen gick han längs hagen mot våran gård o där har ja kaninerna... så ja lär fick fortast möjligast hönsnät att ha som tak så han inte kan ta sig in till dom! O passande så var jag med Emelie igår o hon hade hönsnät till övers som jag fick, tackar! Vi var hem till mamma o pappa o kika en sväng, hon va så nyfiken. Vi vart ju bästa kompisar när vi va små, sen vart de så att vi inte umgicks längre.
Så det var måånga år sen vi ens prata med varann, men nu var det ju så att kristina som vi klipper gräsmattan åt är hennes farmor o så kom vi i kontakt igen, jättekul tycker jag!!
Så som sagt så var vi i västanbyn o kolla o hon kände inte igen sig, haha! Sen hem till hennes mamma en sväng o dollar o öb. Sen följde jag med henne hem o kika på hennes hus i kungsgårn´n! Och hälsa på hennes 3 utgulliga hundar, jag fastna för Basse tror ja de va han hette =) Hade inte kameran med mig men anders kom efter ett tag o då knäppte ja med hans telefon, så bilder på hennes hundar, Basse, Lucky och Leon coh såklart huset kommer sen =)
Men här kommer räven!!



Bamse & Tiger ligger o solar sig i datarumsfönstret, där det blir sååå varmt!!



Osså avslutar vi med snyggingarna!!



See Ya!!!

Mockat skit!!

Idag har vi en solig dag, men som tur är så blåser det lite sköna vindar så man kan vara ute o dona!

I måndags va ja o anders iväg o köpte trähjulen som vi hitta på loppis i söndags, åh ja e så nöjd!
Har inte riktigt bestämt vart ja ska ha dom än, framför stallet... i landet vid uthuset, eller kanske framför bron när det har kommit dit staket o e färdigt? ja man får väl flytta runt dom lite för att hitta rätt plats!



I tisdags va det som sagt soligt o fint så då fick gnagarna komma ut i hagen, åh va dom trivs. Osså får dom gå bredvid Göte så får han sällskap på samma gång !





Ett par bilder på bruttorna!



I tisdags vart stolparna på bron grundmålad, så ska väl fortsätta med det senare. Sen mockade jag skit i hagen, 3 timmar höll ja på! Har ett par högar kvar som ska bort =)

Här är ett par bilder på sköna Tiger oxå!





See Ya!!

Hundvakt!

Ja som sagt så har ja vart hundvakt åt Izor i helgen då Nettan vart i sthlm. Det var visst tidiga mornar för dom där borta hörde ja, hehe =)

Söndagen började med att Ja klev upp o Izor följde me ut till stallet för att mata o släppa ut hästarna, kl 5 så kom Anders ner o vi gick pinkrunda.
Efter pinkrundan så gick vi upp o la oss igen, ja titta på tv, finns mycket bra tidigt på mornarna =) Halv 9 tyckte Izor det var dags för Anders & vakna, så upp med halva kroppen för att pussas o kelas lite grann =) Sötnos!



Efter frukost o lite gos så begav vi oss ut på går´n. Lekte en sväng med benet! Och Anders mata Izor från "matpåsen" =)







Efter lite lek o lite matande med konster så gick vi till kristina för att klippa gräsmattan åt henne, Izor fick sitta på bron och vänta, där vänta han så snällt så =)



Pinkilura lite på vägen hem för att sedan hoppa in i mazdan o ut på bilfärd! Började med att åka till kungsfors, där det finns krukor o presenter, va in o kika lite för att knäppa kort på de dalmationgrejor dom hade så Nettan skulle få se, sen avsluta vi med en fika på cafe´t där. Chokladboll till mig o räkmacka till Anders!



Nästa stopp vart på en loppis där ja hitta 2 gamla trävagns hjul som vi ska åka dit o köpa idag =) Så perfekt!
Sen skulle Anders till bernö så vi åkte dit, jag o Izor promenera hem till mamma för vi skulle dit o hämta vindpapp. Izor fick följa med in medans vi fick lite fika. Vidare på vår färd!! Stanna till i korsika o gick ut för en pinkrunda o upptäcksfärd!



Emma båten är det som Izor tittar in i, han ville gärna hoppa på båten men det fick han inte för mig =)

Sen bar det hemåt, där Anders snickra lite, jag o Izor va inne o fixa käk o tog det lite lugnt...

Efter käket så drog jag o Izor ut på långrunda i skogen! Vi hoppa över stock och sten p sprang genom åkrar på smala stigar!! Wohoo! Tyvärr så glmde jag ju kameran hemma då... men men =) Vi var ute en och en halv timme, o det räckte till bra det! Som Izor pinnar på så lär ju ja nästan småsrpinga för att hålla samma tempo! Haha! Blev faktiskt lite jogging emallanåt, så idag känns det lite i benen... Men gud va ja vill ha hund!! Anders med för den delen, han e redan i färd att planera katt/hundgår´n att den ska upp fort... hihi =)

Vi får väl se när det blir dags för oss att skaffa hund =)

När vi kom hem efter skogsvandirngen så tyckte ju ja att Izor skulle va trött... men icke då skulle vi kasta o leka med benet! Sagt och gjort så gjorde vi det innan va tog det lugnt... =)

Vid 7 tiden så dök Nettan o hennes mamma upp för att hämta hem lillkisen! Som tur så hade ju allt gått bra o Izor vart nog glad för att få komma hem till matte igen, men behöver du hundvakt igen så vet du vart vi bor!! Haha! =) Tack för en härlig helg Izor!!



!9.45 så var Lina o Chablis startklara för ett pass i klätterbackarna! Vi gav oss ut i skogen o klättrade lite! Fick dom jobba på lite bruttorna! Jag funderar faktiskt på att köpa ridhuskort... Har blitt inspirerad av Jennie när ja följt me henne till ridhuset med Chablis. Så imorn ska hon hoppträna o ska då troligtvis prata med Anna om ridhuskort =)



Tyvärr vart det inga bra bilder i backarna.. så suddiga.. jag vill ha en riktigt bra kamera!!

Katja fick gå i gräshagen medans vi var ute o red, då var hon så nöjd så =)

Men u e klockan mycket...10.00 o jag har inte ens atgit mig ut o mocka!! Gaah! Men kanske att ja ska kolla på våra bästa år först...hehe! =)

See Ya!!!

Grillat!

Igår så kom Anna & Hjalle vid strax efter 14, det var dax för grilltajm! Car soligt väder men blåsgt, men det var nog skönt annars hade vi flutit bort...

Dom hade med sig fläskfile & kycklingfile, vi hade köpt bam bam!

Så Anders & Hjalle satt vid grillen o fixa köttet medans jag & syrran fixa strips, dukning, o allt sånt! Och gud så gott det var, va ett tag sen vi grilla så det satt fint det där!!

Vi satt ute o mumsa och prata en massa, sen när vi käkat färdigt så gick grabbarna in o la sig i sofforna, jag o anna satt kvar ute en stund innan vi bestämde oss för att ta en promenad! På åkern här bredvid så höll bonden på att lassa hö! Många som fixar o donar med sitt hö vid den här tiden!



Vi var ute och gick en halvtimme ungefär, sen när vi kom hem tillbaks så gick vi in till grabbarna o pplocka fram efterrätten, glass!! Hade köpt strutar o lite olika glass, jisses vad gott det var!!



När vi smaskat i oss glassen och vilat en stund så drog jag o anna oss ut på går´n. Vi började fixa iordning kaninernas hage som jag ska ha nere vid götes bur, då får han sällskap av både kaninerna o marsvinet! Och det var jättebra! Bilder på det kommer i nästa omgång av bloggen =)

PÅ eftermiddan fick ja sms av Nettan som undra om jag ville va hundvakt, då hon skulle till sthlm på världsutställning, men inte ställa ut Izor. Ja självklart sa jag!!

Anna & Hjalle drog sig hemåt runt kl 8, vi tacka för oss o vi hade en supertrevlig o rolig dag!!

Sen kom Jennie och var ute o gick med chablis, Lina & Katja fick då gå i gräshagen, ska kolla med hon som har åkern rakt nedanför oss om hon ska slå snart o om vi fick ta en del av den åkern då. Isf gör vi upp en hage där så alla våra 3 kan gå där. Stod och prata ett tag med Jennie innan hon åkteh em för kvällen. Fick sms av Nettan att hon va på g med Izor, så vi satt oss under paviljongen o inväntade Nettan & Izor!! Såklart så prata ju ja o nettan en hel del, va ett tag sen vi pratat av oss med varann, haha. Runt kl 23 tror ja de va så åkte hon hemåt. Och vi tog upp Izor i sovrummet, satt kompstgaller så han bara kunde vara i sovrummet, för han vill ju gärna fram o pussa o leka med katterna. Men dom tycker han e ett stort skräckinjagande monster när han kommer med sin viftande svans o sitt flin, hihi =)

Men det funka jättebra o Izor sov så skönt nedanför Anders =)

Klev upp vid 4 imorse och Izor fick följa med ut i stallet en sväng för att mata o släppa ut hästarna, när det var gjort så gick vi en liten vända i byn, Anders följde oxå med. Sen in igen för att vila lite =) Har gått på en lite längre promenad på förmiddan, sen har han fått åkt med i mazdan när vi skulle iväg en sväng, I mazdan som det aldrig skulle komma in en hund i *visslar* =)  Nu är Izor nere med Anders när han spelar dataspel. Idag har det vart en slappsag, eller ja har ju vart ut o ridit en sväng iaf =) Osså promenerat med Izor, men mycket annat vlir det nog inte idag... ska ut på lite längre tur med Izor till kvällen, om han äter lite mat =) Men han norpade då nästan min macka igår kväll!! Han hann slicka på den o precis när ha skulle roffa åt sig den så fick ja tag på den! Haha!

Lika när vi hade käkat så var det strips över som ja kasta i komposten, Izor dit o ner med nyllet i kompsten för han ville ha strips!! Jäkla tokhund! Haha! =) Anders köpte ett ben åt han som han leker o gnager lite på.





Lugn Nettan, han fick inte osva i sängen, han kom bara upp till hälften på morgonen för att pussas o mysa lite =)

Nä om man ska ta o gå ner o mata jycken lite!!!

See Ya!!!

Dagstripp med syster!

I tisdags så dök syrran upp vid halv nio, vi skulle dra till leksand - borlänge. Vi drog iväg och tyvkte att vi kom fram snabbt! Klockan 10 var vi vid hjultorget, hitta en inredningsaffär där vi slank in. Osså gick vi en sväng på hjultorget o in i lite affärer där.. utanför en affär åg det en basneji..tror ni ja vart sugen!! Åhh så söt den var...vill ha!!

På parkeringen såg vi en husbil, jäklar den ville jag ha, sjutton va gullig den va, tänk ja o anders sitta o puttra ikring i den där!! Haha! Den va jättehärlig, liten men söt =)



Syrran fynda en hel del, bl.a en madonna som hon länge velat ha, en skylt och en termometer!

Vi drog vidare in till leksand centrum, där det finns en hel del inredningsaffärer!
Första stoppet vart på gårds cafét, där vi köpte en bulla o en chokladboll, så vi dela o fick lite av varje, jättesmarrigt var det!! Mums!



Syrran fynda även i lekasnd, ett "mini växthus" som var jättefint, billigt var det oxå! OM man jämför med alla andra växthus. En stor metallkrona köpte hon oxå, jisses syrran va du fyndade denna dag! =)

Därefter åkte vi vidare mot lop nor som inte låg långt från centrum, stooor loppislada, stooor! Var massor med grejer!



Nästa stopp vart leksand knäckebröd! Jag köpte hem 2 kartonger till brudarna här hemma!! Så nu finns det lite gotta i stallet, ja visst knaprar man ju själv oxå, e så mumisgt!

Vi for mot borlänge och vid trollkrogen så stannade vi för att äta, var mycket bilar men det var ju stort där så vi fick ju bra med plats ändå! Vi satt ute o njöt av maten! Stuvade makaroner med mega falukorvar!!



Mätta & belåtna drog vi oss vidare!! Tulavippan nästa! Som är en ganska stor loppis i Gagnef! Finns en hel del saker där! Där fyndade jag oxå =) En kockums balja o "sil" plus vid en närliggande loppis köpte jag en gammal trälåda.



Färdiga där så drog vi till kupolen för att spinga in en kortis! Anna shoppa lite på panduro till hennes alla möjliga pyssel hon håller på med!!

Därefter blev sista stoppet i falun, i  en inredningsbutik, sen var vi på väg hemåt!! Väl hemma hos mig så hade bonden kommit med 100 bal hö 10-12 kg/st Så det var bara att hugga in o lassa allt i ladan!! Tack för hjälpen syrran! Nu får du va "bonde" på ett hörn oxå, haha!

Vi hade en helmysig dag med perfekt väder o perfekt shopping!! Nice!

Häromdan så dök Jennie upp.. hon hade varldens bigga toblerone som ja fick!! Thanks!! Värsta gotta ju!!



Knäppte även kort på tjejerna en morgon här, då det var dimma o fint, så som det var en morgon tidogare. Den bilden har ja för övrigt skicka in till arbetarbladet, till sommarbilden!

Men den här gången vart det inte så jättebra bilder, men här kommer ett par.



Anders gick o röjde undan lite gräs under tråden på hagen igår kväll, Lina som tycker om motorljud o sånt skulle ju helt klart kolla va det var frågan om!! Så söta dom var!



Vi la trall på bron igår, vart riktigt bra faktiskt, är inte helt färdig, men här kommer resultatet.
Plus att nu får min ödla som ja köpte i mariefred bo på bron!



Jennie hade med sig sin hund igår kväll när hon kom, så då fick Anders en kompis =) Jättesöt o trevlig hund!



Idag kommer syrran & Hjalle förbi för att grilla här hemma, mysigt!! Verkar ju bli bra väder oxå, men varmare än så här tycker ja inte det ska bli. Ja tycker det har vart perfekt väder senaste veckorna. Man har ju orkat hållt på o pyssla o dona här hemma på går´n. Det gör man inte i riktig sommarvärme.

Nä nu e klockan 05,45 och jag har hunnit med att släppa ut hästarna, mockat o skrivit blogg, kanske man ska ta fram dammsugaren nu då???

See Ya!!!


Chablis

Yes det e nyhästens namn, fint namn & fin häst måste jag säga att det var! Hon kom på kvällningen runt halv 9 kanske kl var. fick komma in i stallet i nya boxen. Jag tog in Lina & Katja så hon fick sällskap inne i stallet, o j så nyfiken dom var =)

Vi natta brudarna o hoppades dom skulle va lugn under natten...

Morgonen därpå var ja ut i stallet vid 6 och fodra, hade vart så lugnt under natten så det var skönt. Fick hö inne den morgonen då Jennie skulle komma vid 8 o vi skulle släppa ihop dom då. Plus att dom fick stå o äta i lugn o ro. Klockan vart 8 & Jennie kom förbi, hon tog ut chablis o gick i hagen så hon visste vart stängslet gick. Därefter tog jag ut Katja o dom sniffa väl lite på varann, så lugnt var det, puh! Dags för Lina, ut med henne och hon gick mest undan i början o gick emellan chablis o Katja. Men sen så började hon o chablis hälsa på varannn. Verkade som dom gick bra ihop!

Så morgonen var lugn, lite skrik från chablis, haha hon skrek ju så sött =)

jag o Jennie stod o prata i ett par timmar o jag tror det kommer funka riktigt bra med henne som hyresgäst, verkar bra!

Här kommer lite bilder från första dagen i hagen!



Chablis kom ju åt fotbollen oxå som är i hagen, hon bara, oj va va det där o spratt till, lika dom andra 2 oxå, haha va rolig dom såg ut =)



Här är lite bilder från igår i hagen!



Så dom verkar komma överens, men bara dom inte kommer för bra överens, Jennie kom o skulle rida igår o Lina sprang ju som en tok o skrek i hagen, Chablis var inne i boxen o skrek som en tok, dom får baske mig lugna ner sig. Katja stod i hagen o fundera va dom 2 brudarna stod o skrek över! Jisses, coola ner er brudar! men det blir nog bättre när dom vant sig skulle ja tro. Har följt med jennie till ridhuset nu 2 dar, e så mysigt o sitta o kolla o nyttigt! Jag blir så sugen att rida ordentligt men Lina, som ja sagt förr... hehe. Men ska baske mig ta den där lektionen för anna snart här.

Hon e duktig att rida Jennie, så det är kul att titta på, hon kör ju hoppträningar för anna oxå så då blir det att kika! Kul!

Nä nu ska ni få se hur bron ser ut, Anders har ju hållt på o dona o fixa!



Plåttaket fick vi hjälp av mamma o pappa att lägga, tack så mycket!

Anders höll på med trallen igår, så det blir väl bild när det e klart sen =)

Nä nu ska ja ut o mocka!!

See Ya!!!

RSS 2.0