Ett tag sen..

Nu var det ett tag sen jag skrev i min blogg, har inte suttit så mycket vid datorn för jag har ju sett lite glist, hihi. Men ser lite bättre nu även om allt e lite suddigt fortfarande. Ska ner på återbesök nu på onsdag, så då bär det av till storstaden!

Jahapp, nåt som hänt sen sist, ja det är det nog. Jag & Nettan har vart till lappens & käkat, lägger in nån bild därifrån, på "kraxeman" (kråka) osså hade vi lite roligt på gungorna!! Haha!

Anders fyllde 30 igår, Gamgubbe!! Gaah!!! De grå hårstråna börjar sakta men säkert komma upp ur hårbotten, hihi!
Han fick väldigt bra saker i present, mest pengar. Så då kan han ju köpa nåt som han gärna vill ha, va nu det blir!
Av mig fick han en gasolgrill & det var han jättenöjd över. Av mamma sin o hennes särbo så fick han en ny mobil *hmpf*!! Jag avundsjuk!? Näe inte ett dugg....*morr*

Sen fick han lite grilltillbehör av Syrran & Hjalle. Bestick, grillvänte, rengöringstjossan. & en glassskopa!! =)

En massa gotta har det blitt den här helgen...födelsedagar medför ju sånt...har hur mycket som helst kvar, kom & fika!! =) Anders mamma baka en tårta åt hhan, jättegod sa sa dom som åt av den, själv är jag inte så förtjust i tårta så jag höll mig till bulla & kaka!!

I torsdags kväll satt jag o kikka på hus, o det hade dykt upp ett nytt hus till salu, i ockelbo. O det lät riktigt bra, med stall o mycket mark & det såg jättemysigt ut. lägger in ett kort på det med. Mäklaren ska höra av sig till mig nästa vecka om när det är visning. Så det blir spännande!! Längtar!!

Nä nu ska jag nog ta & käka lite kakor!!

See Ya!!


Bullbak!

Ja då var det dax att skriva lite här igen. Nu har det gåttdrygt en vecka sen operationen, osh det har vart drygt! Jag har inte haft ont eller så, men jag går i dimma!! Ser suddigt, & det har vart irriterande, hoppas jag inte inbillar mig, men idag tyckte jag att det kändes bättre.

Allra helst när jag gick ute & titta på hus lite längre bort, satan va skarpa kanterna på huset var, o jag såg ju liksom! Ta mig fanken om det inte syndes bättre än när jag hde glasögon till & med! Jaja, hoppas det suddiga försvinner snart..helst till nästa vecka då jag ska certifiera mig, så jag ser nåt då åtminstone!

Men jag är i alla fall tillbaka på jobbet, Skönt, för det var drygt & gå hemma... långtråkigt!!

I torsdags så bakade jag!! Även om jag inte såg så mycket va som stod i receptet så fick jag fram alla ingred o rätt mått & mina bullar vart bra!! Jag gjorde dubbelsats, för jag tycker det är kul att ge bort bullar! Så 170 bullar vart det! Mamma & Pappa fick 50 st. Anna & Hjalle fick 59 st! Osså har vi en massa i frysen =) Bra & ha lite bullar till den 26, eftersom Anders fyller år då!

Nä tror inte jag har så mycket  mer att skriva, än att det ska bli kul den 30 maj då jag ska på återbesök på ögonkliniken, för då ska jag ha syrran med så vi ska gå o strosa i sthlm hela dan. Mysigt med en sån dag! Bara hon & jag!!

See Ya!!


Operationen!

Ja nu sitter jag här vid datorn, kan inte se så mycket på skärmen men tangentbordet ser jag skapligt, så jag tänkpte plita ner lite om operationsdagen och dagarna efter!

Fredagen började med en god frukost hemma, därefter tog vi bilen ner till resecentrum & vänta på bussen till Sthlm. Hoppa på den när den kom & jag kände mig lite nervös o spänd. Som det ska vara tänkte jag.

Väl nere i Sthlm så gick vi & strosa & kolla i affärer o myste. Klockan närma sig halv 2 & vi begav oss mot ögonkliniken. Kämpa oss uppför dom långa trapporna till 4:e våningen. Steppa in o anmälde att jag var där.
Fick en lugnande tablett vid tio i 2. fick komma in vid kvart över 2 & då prata hon med mej om alla droppar o medeciner jag skulle få med mig hem.
Vänta lite till....sen var det dags! Jag blev ganska lugn när jag kom upp till kliniken & desto lugnare när jag fick lugnande tabletten!! Fick lägga mig på operationsbritsen osså la dom på operationsduken som "limmades" fast runt ögat. På med lite mer bedövande ögondroppar, sen vart det alkohollösning som löste upp hornhinnan så dom kunde "fösa" den åt sidan. Osså igång med lasern!! Men allt gick jättebra, gjorde inge ont. man kände ju tryck & så men det gick bra & dom tog bra hant om mig där borta. Fick 2 smärtstillande tabletter på en gång efter allt va klart. Sen var det bara att ge sig av mot bussen hem, dom vela att man skulle hem så fort som möjligt, innan smärtan skulle komma. Jag var dåsig & kunde inte titta mycket så anders fick leda mig igenom folkvimlet i Sthlm, gick där o lulla o vingla, haha! Bussen  gick 16.00 Jag var så lullig o trött så färden hem gick fort kändes det som, Tuppa av i bussen gjorde jag oxå! Kanske 5 sekunder var jag bara helt borta, dunka huvve i stolen framför (Stackars den som satt där) ! Vakna till men kunde inte prata, Anders försökte fråga mig saker men jag bara mumla! Haha!

Kom väl kanske fram till sanviken runt halv sju-sju. vi åkte hem & väl hemma så tog jag mitt stolpiller!!! Som jag skulle ta under första natten, även ett sömnpiller tog jag. För dom tyckte det skulle va bäst att sova igenom värsta smärtan.

Låg där o vänta på att sömnpillret skulle börja verka, men näe jag vart inge trörr...va sjuttsingen.. sen började jag hallucinera! Såg massa gubbar o små varelser runt mig å jag låg o skrek o grina i sängen o vela att det bara skulle va anders och jag. Anders vart orolig (det förstår jag)!! Han ringde syrran som ringde mamma osså kom mamma hit, och då vart jag lugn, såg inga fler gubbar!! Osså somna jag tror jag. =)

Vakna vid 4 tiden morgonen efter, hade inge ont men kunde inte öppna ögonen, somna om igen ett par ggr. Innan det var dags att kliva upp rut 8 kanske klockan var. Anders fick hjälpa mig att droppa i antibiotika droppar som jag ska ta 3 ggr om dan i 7 dar. Plus smärtstillande droppar som jag ska ta i 2 dar. plus att jag har droppar som smörjer o blöter upp som jag kan ta hur mycket jag vill. plus att jag s tog smärtstillande tabletter. Anders skjutsade mig till mamma vid 10 tiden, för han o brorsan hans skulle till rättvik. Jag låg mest hela dagen o titta kunde jag inte göra. men jag var så pass trött så vila var skönt! mamma o pappa bjöd på mos o korv från sibylla, det var gott! Även om det va lite fippligt att få i sig när man inte såg nåt, men de klarade jag skapligt tycker jag! =)

anders kom o hämta mig vid 4 tiden då vi åkte hem en sväng. sen vid halv 8 skjutsade han mig tillbaka till mamma för så skulle han o brorsan in till gävle, cruising var det ju där i lör. allt var den här helgen, jag missa allt! Men men =)

Vah os mamma o sov lite fram till halv tio. tio kanske då anders hämta mig igen.

Hem o sov!!

Igår var jag hos mamma under agen oxå, för anders åkte upp till sin mamma i ockelbo. Och igår kunde jag titta små korta stunderså det vart skönt. vi grilla och et var jättegott!!

Tog det ju såklart väldigt lugnt o bara slappa fetersom jag inte kan så mycket annat.

Åkte hem på eftermiddan/kvällen igår o somna nog ganska så snabbt hemma.

Nu är det måndag och jag är hemma o sjukskriven. Har kunnat titta mycket idag, även om jag ser allt suddigt så ser jag ju iaf =) Får väl se när det suddiga o dimmiga går bort. Ska nog ta nåt att äta nu tror jag, och ursäkta om det blev en hel del stavning fel o så i den här bloggen, som sagt så tittar jag bara på tangentbordet, när jag kikar lite på skärmen så har jag solbrillor på mig eftersom den är så ljus! =)

Nä ja skriver mer nån gång senare!!

See Ta

Promenad i årsunda

Japp igår kväll vart det en promenda i årsundas elljusspår. Fint väder & himla skönt att promenera!
Fanns såna här roliga "hängstänger" oxå, som man alltid hängde i när man va liten, orka ju göra allt! Nu lära man klättra upp för att kunna hänga knäveck! Hihi!

Sen hem & slappa & titta på tv.

Och nu är det onsdag, har kommit hem från arbetsdagen som har vart bra.

har väl inget planerat idag förutom att ut & promenera, får se vart vi tar vägen idag!!

Katterna & kaninerna är ute på altanen & njuter nu dom, det älskar dom!

Nää...

See Ya!! 


Ledig idag

Jepp, idag är man ledig. vakna imorse & gosa lite med katterna som var kelsugna, även busiga! Så några rivmärken fick man oxå som vanligt.

Käka frukost och kolla datorn och så tills klockan vart halv elva då vi tuta in till valbo. Anders kolla på lite mobiltelefoner, och ska nog köpa ny nu i slutet av månaden, vill ha en ny jag med men jag tror jag väntar lite till =)

Var in på bikbok & där hitta jag ett par snygga jeans till halva priset, även 2 jättehärliga tröjor som det oxå var halva priset på. En blå & en vit!? Jag tror inte jag äger nåt vitt plagg...jo ett linne, men annars inget vitt! Men nu så =)

Svängde förbi syrran när vi var i valbo & hälsa på lite, vi vart bjudna på fika, mums! Kolabullar & kakor! Jättegott var det, tackar för det =)

Kom ut på parkeringen när vi skulle åka och ser att det står en javelin parkerad bredvid oss!! Gaah! Vill ha!!
Ja en sån ska jag ha i framtiden, vet att Anders gärna vill ha en mustang men det sätter jag stopp för & köper en javelin istaället! Vi kan ju beundra pappas mustang om vi vill se en sån, vi kan ju alltid bytlånas med han =p

Sen bar det av hem till mamma, hörde om hon hade lust att färga mitt hår. Yes det vela hon, så jag körde hem Anders, köpte svart hårfärg & hem till mamma igen! Vart jättebra! Ska nog fortsätta köra med svart ett tag nu.

Och nu sitter man här och degar...ska käka mat snart, Fisk & Potatis (utan fisk) !! Ska blir gott!

Och lite senare ska vi ut & promenera!

See Ya!


RSS 2.0