Kakao!

Bakadde en kladdkaka i helgen, dubbelsats! tjock kladdkaka plus en massa smet att gotta sig med!! Haha! Seven lyckades bli brun på köpet! Råkade spilla kakao i huvudet på han! Hihi :) Han vart så söt.Häromdan va vi ut på långpromenad i skogen, så härligt så!! Seven får ha sitt täcke på sig trots solsken då fryslorten huttar annars! Vid race i sol kan han få va utan, hihi :) Här på en härlig åker där han kan sträcka ut sig o springa av bara sjutton!!Igår tog vi samma vända! Bara det att när vi kom fram till dom långa åkrarna så var dom plöjd!! Lera!!
Nä ja vänder inte o går runt igen, det här är sista biten på väg hem.
 
Säger till Seven att vi får kolla om vi kan gå på sidan, innan ja hinner säga det nästan så tar han sats o iväg med raketfart ut på den plöjda åkern!! Yiihaaa! Paradiset!! Tyckte Seven! Haha!!
Jisses va han tyckte det var roligt att raca i leran!!! Han sprang så täcket åkte av o han dök där i leran o käka lera ett par ggr! Men jisses så kul han hade! O ja med när ja stod o titta på han, haha!!!Jag försökte inte ens gå längs sidan när han sprang rakt på o lekte. Jag gick rakt på jag med, men tungt blev det! Det fastnar ju ganska så rejält me lera under skorna, haha!
Jag hade iaf tur att ja inte ramla i geggan!! :)
Sen när vi kom hem blev de duschen för oss båda!!
Han e så snäll att duscha, bara står o väntar. Tror han tycker de e lite skönt :) han e ju så fin min lilla sötnos!!Nä nu ska ja ut på gården o hjälpa Anders att dona lite! Snart får vi hem fler hönor!! Då blir det ägg!!!

See Ya!!!

Älglusar o smått o gott...

Jo vi har råkat ut för älglusar, eller rättare sagt chablis har gjort det... Jennie ringde mig (va ett par veckor sen) o sa att hon hade hittat löss eller nå som kröp under chablis päls.. ja va i sandviken men på väg hem. Väl hemma så hade hon haft ihjäl en av dom men lyckats fånga en o stoppat i en burk...

Äckliga va dom, vi tänkte att nu lär vi ha medel o bada hästarna o desinficera hela stallet o alla grejor o härsan o tvärsan! Jennie snoka på nätet o hörde sig för, hon fick fram att de kunde vara älglusar...va?? Ja älglusar, som ja aldrig hört talas om, va in o titta på nätete ja me o sågen bild på dom med vingar, för dom har nämligen vingar till en början, sen när dom hittar ett värddjur som duger så släpper dom vingarna o bosätter sig där...bläähhh! Dom biter tuggor o suger blod... I klass med fästingar, nästan värre då dessa flyger omkring i skogen!!

Iaf så såg jag bild på dom o inser att såna har ja borstat bort både från mig själv o fråb seven flera ggr, har tänkt på att dom inte har släppt på en gång utan man fått tagit i o borstat av dom, jo de beror på att dom har klor dom klänger sig fast med!! Superäckliga kryp!! Och ja dom ger sig på människor oxå.. har läst fler bloggar om flera som fått tagit av sig alla kläder då dom kommit hem för det kryllat av såna lusar i kläderna! Gaaah!

Bjuder på bilder på dom små liven..... Urk!!Ja det blev en bild då de inte funka att lägga upp bilden då den e utan vingar. men då ser den ut som en äcklig spindel.. bästa sättet att bli av med dom e att döda dom, men dom e svårdödade!! Relativt ny här, äcklig som tusan!!!

Lilla Seven växer o gror, han väger 16,6 kg nu min lilla pojke. Busig e han, igår höll ja på o laga mat i köket, han vela busa men ja sa ifrån. Men nej nej inte godtar väl han att man inte busar heller.... Jag känner ett nyp i rumpan!! Han e duktig på att små nafsa! Ett bestämt nej blir det o ja fortsätter, känner lfera nyp o ska säga ifrån men samtidigt så står ja o skrattar för mig själv så ja brister ut i skratt o busar med grabben!!! Nu vet han hur han ska göra...Haha!!!!

Vi har även fått lite nya djur på gården, fick nämligen en tupp o en höna av Camilla. Stor kochin, vi bestämde oss för att dom skulle heta Artur & Hilda. Köpte byggmaterial o slog upp ett hönshus i ladan! Förra helgen var det, när det var klart på söndagen så kom Camilla met Artur & Hilda under varsin arm. Och så fick dom flytta in hos oss :)

Riktigt mysigt är det! Och Seven är måttligt intresserad, han o Artur har hälsat på varann , men seven e inte så han försöker springa o jaga dom eller så. Tillfället så har dom en liten gård av kompost galler utanför, Vi ska fixa staket/kompostgaller runt hela gården  så får dom gå fritt där. Artur va minsann en riktig fotomodell!! :)Tack så mycket Camilla för Artur & Hilda!! Det är så roligt att höra när Anders pratar om dom, han låter som ett barn på julafton, haha. Så glad e han över att ha fått en tupp & en höna!! Vi e på jakt efter fler hönor oxå, men de e svårt o få tag i nu. Men vi letar!

I lördags så var ja o anders in till gävle o kika på bil, Seven fick då vara hos sin kompis Izor medans, tack Nettan för vovvevakt!! Dom e så gulliga ihop våra pojkar :)

Sen va vi hem till mamma o pappa o åt smörgåstårta som mamma hade kirrat ihop :) Det var gott!!! Fick se när Nippe satt ner o gjorde vacker tass, han lär sig så fort den lilla herren :) Här bjuds de på bilder på Nippe o seven i västanbyn.

 

Det var va ja hade att bjuda på för denna gång! Lär lägga in lite bilder från mobilen oxå som ska ut här :) En annan gång. Nu blir det stallet!!

See Ya!!!

RSS 2.0