Höns, höns, höns!!

Jajjemän!! 9 stycken höns har vi nu plus tuppen Artur. Kochin Hilda, 5 värphöns från gestrike ägg. Och förra fredagen va vi o hämta 2 dvärg kochin, Fia & Lotta, dv silkeshönan Majsan!

Wo hoo va kul det är med höns! Jag har inte vart fågel människa, men jisses va roligt :) Han vi köpte Fia, Lotta & Majsan av hade utställningshöns så de va jätte fina fåglar. Sen hade han fasaner oxå, påfågelfasaner & guldfasaner, vilka fina fåglar!! Lutar åt fasanköp så småningom oxå...hihi :)



Och jag har kommit fram till det beslutet att jag inte ska ha hästar hemma på gården längre... Därför är Ina till salu och letar efter ett bra hem med bättre hagar än min lerpöl. Så vet ni nån som vill köpa en shettis, hojta!!

Det är inge roligt längre, ja tar på mig för mycket o jag orkar inte ha hästar hemma längre. Man ska ju kunna njuta av djuren oxå... det gör ja inte längre av hästarna...

Så det blir väl kanske fågelhus nere i stallet till slut, haha!!

I måndags så var det dags för bus med bröderna saluki!!
Möttes vid plan o släppte våra grabbar o dom rusar o springer så det står härliga till!! Så kul att titta på dom!! Kom även en tervurens tik på 8  år o ville va med o leka, vissreligen så hann hon ju inte alls ikapp våra sprinters, men hon stod o skällde på dom o försökte genskjuta dom, hihi!



Igår skulle syrran komma hit o hon skulle sova över o ha bakdag som idag, lördag!
Mamma kom förbi en sväng med Nippe igår em. Så grabbarna busa lite :)



Vi hade en mysig kväll med lite eldning i öppna spisen o varma mackor att mumsa på!!
La oss tidigt, ja va dö trött o tror Anna va trött hon med :)
Sen upp i otta för att ut till hästarna o mata, in o vila lite, ut o klä på hästarna ut i hagen, mocka o dona klart i stallet. Det snöa o va vitt o fint på morgonen... nu regnar det o är trökigt igen!!

Jag o Anna satt fart med vårt bak medans anders drog iväg o hämta släpkärra o skulle köra lite skräp. Vi börja med rågbullar som vi skulle äta til frukost! Mmmm så goda dom var! Härligt me nybakt på morgonen!!



Därefter mumsa vi på lite negerbollar som anna svängde ihop på frdagskvällen!



Sen satt vi fart med att göra sirapslimpor!!!! Degen tog lite tid att få som vi ville ha den, sen lära den jäsa bra länge oxå! Så vi slappa framför tv:n en stund!



Till slut så var limporna klara!! " till mig o anders, 2 till anna o hjalle osså ger vi 2 till mamma o pappa! Jättegott bröd var det!!! Mums fillibabba!!!



Vi har haft en supermysig syster/syster dag!!! Tack syrran!!

Nu ska vi åka o handla lite, sen snaska på lite popcorn o läsk tror jag!!!

See Ya!!


Kommentarer
Postat av: Anna

Världsmysigt har vi haft det stumpan :))



Tack för att jag får komma och sova över ibland..hihi!



Puss & Kram!

2009-11-14 @ 18:37:49
URL: http://levinda.se
Postat av: Christina

Men Jenny...inte ska du väl göra hönshus av stallet....är du från vette människa ;) tänk om du skulle ångra dig, nu blir jag bekymrad....Jenny skärpning.

2009-11-20 @ 18:06:55
URL: http://www.123minsida.se/ivrigaizor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0