Åka av!!

Dom senaste dagarna har det verkligen blitt åka av!!
Börja i söndags kväll då vi drog iväg till älvkarlebyfallen, parkera och började promenera en sväng, himla mysigt och fint där, kom in på en stig som hette kärleksstigen, mysigt namn!!


Sen lura ju Anders mig att åka över broar med bilen oxå, det gillar inte jag!! Läskigt!!

Men det gick ju bra.... bron pallar ju mycket..men man vet aldrig =)

Måndag morgon o vi bestämmer oss för att åka iväg till järvzoo! Jag satt bakom ratten mestadels på vägen dit! Det gick bra o vi kom fram runt halv tio, stack runt 7 hemifrån.
Satt i bilen o käka lite macka o festis som vi hade med oss, kl vart 20 i 10 o zoo öppna inte förrän kl 10.
Satt i solen o vänta tills dom kom o öppna portarna, in o betala biljetten för att sen traska uppåt på trätrallen i skogen!! Först kom vi till varg!! Fick nåt någorlunda bra kort, därefter kom djuren en efter en... bilder nedan!! =)


Sen kom mina favoriter!! Fjällräven, jag tycker dom är så himla söta och fina!! Är mina favoriter på vilket zoo jag än kommer till... =)

Visst är dom väl för söta!! Och hur gulligt låter dom inte då!!?? Superdupersööööta!

När vi knatat där i ca 2 timmar så kände vi oss nöjda och gav oss iväg igen!! Vi vela inte åka direkt hem...näe vi tar oss en tur! Så vi åkte till söderhamn! Det var en väldigt fin och mysig plats!!
Strax före söderhamn så svängde vi in på ett köpcentra..variant tror jag det hette...o jag hitta en vikskärm och ett skåp som jag vill ha!!! Kanske händer att jag åker dit och köper dom snart!! =) Eller vad säger du Anders ;) ?

För den delen så var det Anders som ratta från järvzoo på våran resa.. =)
Så åkte vi hemåt Sandarne - Ljusne - Granön - Ockelbo och hemma!!!
Väl hemma så ut med katterna på altanen, dom bara älskar att få va ute, jag har himla dåligt samvete när vi drar iväg under hela dan och dom får vara inne... måste skaffa hus så vi kan ha kattlucka ut i kattgår´n till dom så dom kan va ute precis när dom vill =)

Idag! Ja då bestämde vi oss för att åka ut till öregrund!! Syrran och Hjalle var där för inte så länge sen och sa att det var jättefint och mysigt därute, ja men självklart måste vi åka och kolla läget!!

Vid 9 tiden drog vi, Anders bakom ratten osså tuffa vi iväg!!
Furuvik - Skutskär - Älvkarleby - Skärplinge ut till öregrund. Och det var som syrran sa, j'ttefint!
Jäklar vad härligt det var därute, det första vi gjorde var att käka lunch för klockan hade hunnit bli så mycket.
Sen knata vi runt och ut till klipporna!! Satt och myste en stund och det var jättehärligt väder!!
Såg färjan som gick ver till gräson...försökte få med mig Anders över men icke!! Fegisplutt!! ;) Men sen ångra han sig minsann..jaja vi får la ta en till tripp dit då =)
Sen knata vu runt i lilla stan som var där.. in på några loppisar som fanns.
Anders skulle in på ica o köpa böckling!! Bläääh!

Nu hade vi knatat färdigt och vi var redo att fortsätta våran färd!!
Jag satt mig bakom roddret osså brumma vi iväg!!
Östhammar - Gimo - Österbybruk - Örbyhus
Och i örbyhus såg vi att det fanns ett slott! Ja men där lär vi ju knalla in!!
Det var ett maffigt och fint hus, men vi gick bara runt utanför för det var ingen visning just då. Ett lika stort och maffigt träd stod ju där bredvid slottet oxå!!

Där var det mysigt att strosa...
Vidare till Söderfors - Hedesuna -Gysinge
I Gysinge stanna vi till och promenera på en naturstig!! Helmysigt!! Klättra ut på en gammal bro måste det var..och va såg vi i vattnet om inte en utter!! Det måste ha vart en utter!! Vad kan det annars vart?? Superdupersöt men ack så snabb så jag hann ju såklart inte få fram kameran!!
Klättra vidare, e ju så himla kul att klättra o speja!!


Sådär då hade man lekt av sig lite!!!
Vart vi lite sugna på fika så vi tänkte leta upp ett cafe.. tyvärr så hade cafet i gysinge hunnit stänga medans jag hade mina klätterstrapatser för mig...hmpf!
Men österfärnebo lär väl ha ett cafe!?
Vi brumma ditåt och mycket riktigt så fanns där ett mysigt litet cafe.. In och beställde en massa gott och gick ut o satt oss vid borden utanför där vi högg in på vårat fika!!


Mätta och belåtna så for vi vidare... Närma oss årsunda...ähh vi e ju ute och åker så varför inte svänga igenom gammelstilla och torsåker på en gång!? Självklart gjorde vi det =) Väl framme i storvik svängde vi av mot bro och kikade lite, himlans fint där ute i buschen som Nettan skulle sagt..eller hon skulle nog säga, va finns det liv där ute i buschen!? Hihi! =)
Såg en skylt där det stod skrånksmurskällan, ja men det lär vi ju utforska!! Knalla in i skogen på en liten stig och inte långt inne kommer vi till källa, Anders ska ju själklart smaka, han älskar källvatten!!!


Efter det sista äventyret så kände vi oss helnöjda med våran semstertripp! Så vi åkte hem och nu sitter jag här... har nyligen gjort rent åt gnagers och gett dom kvällsmat..Anders har suttit och knaprat hårdmacka med böckling.... Jag har hållt mig långt från han..det stinker ju om böcklingen!! Gaah!!
Näe, nu ska jag nog slänga mig i sängen o slumra in i den sköna sömnens värld...Zzzzz.....

See Ya!   Nighty Nighty!!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken mysig semestertripp!! Hjalle å jag var inte heller över till Gräsö för det var lite ostabilt väder så vi ska också ta färjan över nån gång =) Skapligt stort träd ni stötte på då, man ser dig ju knappt..hehe!

2007-08-07 @ 22:28:04
URL: http://levinda.blogg.se
Postat av: Anette

I slottet skulle man bo..:) Bättre än ute i buschen..haha

2007-08-08 @ 15:38:35
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Anette
Postat av: isabell

ja jag har bland annat fjällrävar som favoriter men jag tycker om vargar oxå!!!:)=)

2007-08-10 @ 15:17:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0