Husbilssemestern!

Japp nu har vi vart hemma i 2 dagar efter våran lilla semester! Härligt och roligt har vi haft det!
Skriver lite grann o lägger in lite bilder.. men bara lite kort, orkar inte skriva mycket!! Utförligare version finns hos syrran =) http://levinda.blogg.se

Måndagen började med öregrund där vi strosa ett tag, var in i lite mysaffärer o loppis  bl.a. Regnmolnen hängde över oss o de kom nån skur, men vi hoppa in på loppis o tog skydd =)
drog oss vidare o första sovplatsen vart vid väddökyrka! Kyrkor är väldigt bra platser att stå vid =)



Tisdagen så drog vi till grisslehamn o parkera husbilen, sen tog vi båten över till åland!! Båtturen var gungig så man vart lite illamående, o rakt kunde man inte gå heller!  Väl på Åland tog vi bussen till mariehamn där vi strosade på stan, fint väder o fin stad! sen buss tillbaka till båten o ut på vattnet igen, lite kugnare var hemfärden. kom iland halv nio tror jag klockan var. vi åkte raka vägen till väddökyrka igen för att bädda ner o mysa med film o gotta!



Onsdagen for vi tilll norrtälje o hamnade bredvid en loppis där vi såklart började titta in! Var en mysig stad norrtälje, mycket fina butiker och härligt väder!!



Stannade till vid penningbyslott för att laga lite mat, potatisgratäng med köttfärs vart det o inte mos o köttbullar som syster skriver i sin blogg ;) det var torsdagens lunch det =)



Vidare efter vi blitt mätt o belåtna så hitta vi på en urmysig handelsträdgård! Matildas trädgård! Hade vääldigt mycket fint att titta på, hitta en häst som jag faktiskt nu ångrara lite att ja inte köpte, men men. det kommer väl fler gånger =)



I norrtälje fick jag en sommarpresent av mamma, en häst, ett litet föl som ja köpte i en fin liten butik. Hon ligger på golvet hemma i huset.. ska fixa in en bild sen =)

Denna natt så sov vi vid össebykyrka. en liten stenkyrka som låg på en kulle.



Torsdagen drog vi till skärholmen, där det skulle va en stor loppis. va förväntansfulla vi va.. men ack så besviken vi vart..var inte mycket att hänga i julgran. så dit åker vi inte mer. tror vi gick igenom den på 25 min.. vi va ju säkra på att det skulle ta ett par - 3 timmar.

Äh vi åkte vidare, zetas trädgård vart nästa stopp!! härlig handelsträdgård.

däretfer hamna vi på gripsholms slott. där var det öppet så vi gick in o kolla, intressant! men man fick inte knäppa kort inne, men utsidan vart då med på bild iaf =)



Passa på att gå runt lite i mariefred oxå, tog oss åxå en åktur med gammeltåget, en mysig färd på 45 min.



Denna natt, sista natten spendera vi vid anundshög, där sov vi även en natt förra året.

Fredagen skulle vi tillbringa i västerås, det är en bra stad det! Finns mycket!

Började dagen med att åka till centrum o strosa runt, New Yorker är en affär som är ett måste när man e i vasterås, mycket kläder till bra priser! Hitta en tröja med kattmotiv på. Mamma gick tillbaka till husbilen vid 12 för att börja med käket, vi gick in på bikbok en sväng där syrran handla lite.

Käka o drog iväg till åsby handelsträdgård! Där fanns det mycket att se ocå, väldigt mysiga statyer hade dom, en av dom fick följa med mamma hem, nämligen en sån här =)



Vi fika bland alla dessa mysiga varelser, o det fanns en hel del att titta på.



Efter åsby drog vi till bäckbymotet för att kolla in nisses, catalog, bauhaus, blomsterlandet m.fl
Jisses, Nisses kan man gå runt läänge, finns så otroligt mycket grejor, fina grejjer! Hitta cafe bordsset, som ja vill ha. en massa annat som jag oxå vill ha, ja hur mycket som helst!! Få se om jag o anders drar dit till veckan =) Såg även en köksö som jag vill ha... vet inte om den var till salu men jag vill ha den!

Vi var klar ganska så prick klockan sju för avfärd hemåt!! Godispåsarnai högsta hugg!

Hemmai västanbyn var vi ca 21.15 Anders väntade på mig där o vi packa in i bilen o åkte hem ganska så direkt. Så fick jag se bro/takbygget han hållt på med under veckan, pappa har vart dit o hjlpt till ite oxå, jisses va bra detta kommer bli, knäpper lite kort när det e färdigt sen =)

Så där var våran semester slut! Nu längtar vi alla 3 till nästa pr igen då vi får sticka iväg med husbilen!!

Igår så fixade grannarna till deras gräs hage, delade av den så vi fick ta en bit, så nällt! Lina och Katja fick gå där ett par timmar, o dom va så lyckliga, är inte mycket gräs då grannarnas gått där länge plus att det inte växer så bra. men de e ju pefekt för min lilla Lina =)



Och ikväll så kommer nyhästen hit!! Spännande!!

Nu ska ja ut o rensa brännässlor, dom bränns ju så förbaskat!! Gaah!!

See Ya!!!

Utmanad!

Har blitt utmanad!

Regler:

Beskriv först reglerna

Svara på alla frågorna

Välj  ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.

Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen

Fem saker som finns på din att göra lista idag

*Ta en ridtur på Lina

* Flytta ut kaninerna från stallet

*Fixa iordning boxen till nyhästen

*Hjälpa till med taket

*Även fixa med gräshagen

Vad gjorde du för 10 år sedan?

* Oj oj...Sprang runt i byn med Nettan *Flin* Gick i skolan och hängde i stallet!

Ställen du bott på?

*Sandviken - västanbyn med mammsen o pappsen o syrran
*3 lägenheter i Bj
*Och nu hus i storvik =)


Fem saker du skulle göra om du var Biljonär?

*Köpa upp marken rut ikring huset för att utöka med får, hästar m.m!

*Gå ner i tid på jobbet

*Köpa hund! En basenji och en farao, kanske en prick =)

*Skänka, välgörenhet och familjen

*Köpa lite bilar till Anders

Personer jag vill veta mer om

*Caroline

*Sofia

*Lotta

See Ya!!


Husbilssemester!!

På måndag morgon så drar jag, syrran & mamma iväg på vår årliga husbilssemester!!
Gud va roligt det ska bli, har ju blitt tradition att vi drar iväg ca 5 dar varje år, så det ser ja fram emot!

I veckan så har vi gjort iordning skjulet åt brudarna, så nu har ja inte dåligt samvete när det regnar längre, för nu kan dom ta skydd! Men det var en tjej som var hit o fråga om stallplats förra fredan tror jag det var, så vi prata o kolla in stallet o hagen o så. O det blev bestämt att hon ska flytta hit sitt sto. Vet nte riktigt när än men det visar sig =)

Och grannen kom häromdan o fråga om vi ville ha hästarna i deras storhage, för deras inhyrare skulle flytta sin häst, eller rättare sagt han skulle åka iväg till fodervärd den 16 juli tror jag det var, så då ville hon ha sällskap till sin Birger o ja visst!! Skulle dela av hagen så mina fick gå på halva, får dom äta lite gräs, Katja kommer troligtvis få gå ute även på natten då eftersom hon har Birger ute dygnet runt, men Lina o nya hästen (om hon flyttat hit då) får stå inne eftersom Lina får inte äta hur mycket som helst, o den nya vill inte ha sin gå o äta för hon tävlar o så. Så det blir nog bra till slut =)

Här är brudarna o skjulet!



Jag & Nettan var till hööks häromdan o ja shoppa ett nytt träns till Lina, sååå söt hon vart i det, är ven strasshjärta i pannbandet =)



Longerade Lina i torsdags tror jag det var, hon fatta inte riktigt att ja ville att hon skulle springa runt mig till en början, sen slappna hon av lite o fatta galoppen på slutet, att hon skulle springa runt mig med andra ord, så hon va så duktig så.
Och jag som inte äger ett spö fick tillverka ett!! Haha! Använder aldrig spö, men till longering kan det vara bra som extrahjälp. det funka så bra så =)



Avslutar med en härlig bild ja tog en morgon, så härligt!



See Ya!!!

HöTajm!

Japp igår så drog vi iväg med slävagn o köpte oss 4 sundbalar med hö! Hade pressenning med eftersom det regna en hel del igår, det gick så bra så. Så nu har ja800 kg hö i rundbal hemma igen. Ska köpa fyrkantsbalar snart här oxå o ladda upp med!

Knäppte nån bil på paviljongen med lite blommor, kommer mera sånt! Har mer att plantera, ja o syrran ska på loppis på lördag igen så då ska ja kika efter lite blomkrukor tänkte jag!



Häromdan så köpte Anders en chuquita smoothie eller va det va, smak jordgubb tror jag det var. Jag tänkte ta en klunk för att prova.. lukta på det.. o sa: Aldrig det där dricker jag inte! Han tog en klunk o det skulle han inte gjort, Blää!!

KOm hem o tänkte att Lina får väl lukta på det, hon vart nyfiken så ja hällde upp lite i en balja som hon fick smaka i! Jisses om hon älskade denna dryck!! Hon vart ju som tokig, tänkte Katja skulle få smaka oxå, men hon va inte så intresserad, hon fick nog inte heller för då kom Lina o skulle ha!! Haha! Fan va söt hon va!!



Supergodingarna!!

Åsa & Carro ni får gärna komma och hälsa på i sommar! Jag är ledig från nästa vecka, dock är jag ej hemma v.26 då ja, syrran & mamma drar iväg med husbilen =) Men ni kan ju även komma en helg eller en kväll senare i sommar om ni vill!

Idag ska ja ut o rida tänkte ja, få se om ja tar ridbanan eller om vi lufsar lite i skogen...skogen blir det troligtvis hihi =)

Vi var ute o åkte häromdan, upp mot lilla badplatsen här uppe o så. Vi stanna till vid en liten bro där det var så mycigt med vatten o så. Sen även vid fåren efter vägen, är så mysigt med får, skulle ja ha mark till det skulle jag nog ha ettt par stycken!! =)

Nu till den sista bilden för idag, min kollega som så gärna ville vara med på min blogg, så Nette nu blir du väl nöjd!! Ha!



See Ya!!!


studsmatta!!

Ja i fredags så var man ju ledig eftersom det var nationaldagen! Härligt! Så då var vi bjuden på grillmat hos mamma & pappa. Jag, Anders, syrran & Hjalle.
Var väääldigt varmt den dan..puh tycker det e lite föör varmt jag. men anders hade ju läst att fästingarna blir mindre för de e för varmt för dom, så då e de ju nåt positivt iaf =)

Vi käka kotletter o kyckling file, som fått puttra i grädde, o det e sååå gott! Med strips macka, såser o hela fadderullan! Jätte gott var det! Sen var man mätt o orka inte göra nånting...vi la oss i skuggan o vila en stund.

Väl på benen igen så gick ja o mamma ner o grävde i hennes kompst efter min ros som ja tog från lägenheten i december! Eller jag var säker på att ja hade tagit den... vi pilla ogrävde men hitta ingen ros...nähä, tog ja den inte ändådå?!?
Sen ser vi alldeles bredvid oss sticker den upp en halvmeter, va faan! Hur kunde vi missa den!?! =)
Men nu har ja min ros, eller ja ska gräva upp den o ta med hem en dag här =)

Syrran och jag roa oss med att studsa studsmatta några omgångar, va kul det var! Haha!



Anna lyckade med framåtvolter med!!

   

Vi fortsatt att toka oss, vilken tur att vi har barnasinnet kvar!! Haha!!

   

Sen fick ja en massa blommor av mamma som ja ska sätta i krukor hemme o vissa i landet. Tackar så mycket!
Anna fick några stycken hon med som hon börja plantera direkt, även mamma fick inspiration till att börja få ner blommor i krukor!

     

Drog o ss hemåt lite senare på kvällen. Härlig dag hade vi!!

I helgen har katterna fått vart ut o lufta sig oxå, eller ja Bamse o Trixy i varifall. Tiger våga inte, hehe!
Men trixy gick ju lite för nära hästhagen o nosa på tråden så hon fick sig en stöt, stackarn... så då fick hon gå in i gen.

   

Bamse smet även in i Linas box & slog en drill!!

Igår så kom syrran till mig vid halv nio, vi drog iväg för vi skulle på loppis i falun, det var sista lördan innan sommarstängt, så det va lugnt med folk o inte så jättemycket prylar heller. Jag hitta 4 koppar med lock, lägger in bild sen. Det var väl det enda på loppisen ja hitta, sen va vi in på rusta o där köpte ja en uteduskh! Härlig dagar som dessa!
Därefter åkte vi hemåt men stanna till i torsåker på en gårdsloppis. Anna fynda lite som vanligt =)

Hem till går´n där Anders grilla korv åt oss o vi smaska i oss, gott!!

Vi tog en till tripp till ett par loppisar o växthus där ja köpte blomma för dagen, röd/vit.

När vi närmade oss hemåt så lät det rejält när anna bromsa... oj oj, va e det?!? vi tog oss hem där anders rev hjulet o kolla, ett bromsok som satt löst, inge bra!! Men pappa kom med grejer så vart det kirrat! =) Bra bra! Sen åkte Anna hem luhnt o säkert i sin mazda!! En toppendag även igår!! =)
Hon hjälpte mig förresten att plantera en hel del blommor igår! Men ja lär köpa mer jord o kanske nån kruka! Men det blir fint här hemma =)

Nä nu ska vi åka o köpa penslar, ska måla lite!! 

See Ya!!!
 

Vaaaaaarmt!!

Ja 28-29 grader på övervåningen..lite vaaarmt! Men igår hade mamma fixat nät fönster o va hit o fixa till. Vart så bra, dom sitter i små fönstrena i lillrummet i sovrummet, katterna vart glada dom med =) Lite luft att snosa in!

Nu är det torsdag o imorn är det nationaldagen så då e vi lediga! Skönt med 3 dagars ledighet, sen jobbar ja nästa vecka, sen är det semester!! Skööönt!!

Förra veckan så såg jag en kaninbur i tidningen.. Anders fick ringa men fick inte tag på nån, han prata in ett meddelende om att vi vela ha den o att hon kunde ringa upp. På eftermiddan så ringde hon o vi hade sån tur att vi var första meddelandet av mååånga! O hon höll den åt oss, vi på med en släpvagn o in till gävle där den fanns.. Möts av en finsk lapphundsvalp, 5 månader var han, sååå söt! Chokladbrun, skulle gärna vilja ha en sån men hua, tänk på sommaren va varmt för dom.. o va fästingar kan gömma sig i denna päls!! Men han va supersööt!!

På med buren o for hem! Så nu får Göte gå i den buren för tillfället, tänkte att mina skulle få gå i den buren o fixa iordning götes bur med utehage till honom. Men vi får se hur det blir! Även Elvis får vara ute om dagarna nu =) Lilla marsvinet, han får gå bredvid göte o han blir så glad när ja kommer ut med Elvis, prova att ha dom ihop men göta var så på hela tiden. få se om vi provar igen =)



I lördags så var mamma o pappa här o hjälpte oss att byta ytterdörr!! Ja förstår inte hur dom kan kunna allt, ja allt! Tur det så man får lite hjälp o tips o ideer! =) Tack så jättemycket!!!

Vart jättebra med nya dörren, vart ett himla lyft för hela kåken! Ska måla o fixa dit dörrfoder i helgen troligtvis! Det blir så fiiint =)



Klart krylbo! Så åkte dom vidare hemåt... vid halv sju så åkte vi in till dom då vi skulle åka med i pappas mustang på cruisingen!! Wohoo! Den e ju bar så fin mustangen =) Var iväg i omgångar då pappa testa den.. va liksom första gången han körde den ordentligt o kolla va den gick för! Han som knåpat o donat med den där länge =)

image809



Det var kul och väldigt många fina bilar att titta på!! Emellan så var vi hem till västanbyn där mamma grilla hamburgare o korv! Va en bra lördagkväll!!

Hitta på en kaprifol i min trädgård!!! =) Klippte ner min jag hade i lägenheten o den växer o gror här, men den ja hitta e stor o fin. Synd att den e på baksidan...få se om man provar gräva upp o flytta den så man ser den =) Så fin så, rosa! Även aklejan som ja ploka vid lägenheten blommar nu, lite annorlund form måste ja säga, kanske inte e en riktig akleja? Eller så finns det såna här former på dom oxå =) Även liljorna som fanns på går´n vid pionerna blommar för fullt! Kul!!! Har fina aklejor vid hagen oxå som ja ska försöka flytta på.



nu ska ja nog ta o gå ut i stallet o pyssla lite med brudarna. dom står innne en sväng nu för det e sååå varmt ute.

See Ya!!!




RSS 2.0