Julen över...Lina nyskodd...

Japp då var julen över för detta år.. bara nyårsafton kvar. Julen har varit härlig!! PÅ juldan så fixa Anders julkäk åt oss, han gjorde hemlagade köttbullar, revben, omelett, korv, potatis osså julskinka!
Duktig pojke =) Det vart en mysig julmiddag!!
Annandagen så var vi upp till Anders mamma i ockelbo, där var även Anders morfar med fru, morbror och Lennart.
Vart en lyckad dag och vi var nöjda när vi kom hem..!

Häromdan så var jag ner till Lukas och hälsade på, fick lite gotta att mumsa på, mandariner och morötter fick han glufsa i sig! Och han vart så nöjd så!!! Prata en stund med AGA & Lasse, AGA hade köpt en liten julklapp sa hon som låg i sadelkammaren, en nonstop påse var det när jag öppna!! Mina som precis tagit slut hemma!! Gaah! Vart så nöjd!! Det är ju bara för gottast!! Haha!

Lukas hade oxå ett paket...till Lina..hihi. Hon fick en bag med röda borstar! Herregud AGA du är ju bara för gullig!!

Nu har det kommit 2 nykomlingar till stallet, Ammi (Ametist Bizzy) och Saga. Ammi är 6 mån, Saga vet jag inte riktigt hur gammal hon e, men en liten fölis...hehe! Supergulliga!! Ammi är den minsta och krulligaste, Haha!



Anders skulle försöka pussa Saga, han va lite feg till en början, men sen fick han in snitsen! Haha!




Även Anders brorsa Magnus försökte sig på att pussas, fast med Lina!! =)



Lina fick sällskap av ketten i stallet oxå!! Klätterapan!!



Idag har Lina blivit nyskodd!! Gick jättebra! Drog undan benen 2 ggr, annars var hon så lugn o fin, duktig tösen!!
Det var Morgan som kom och skodde, Nettans hovslagare. Och även våran mäklares man, hehe!
Han var lugn och prata med Lina, allt gick finemang! Så nu är hon fräsch i hovarna igen, ska ta o köpa lite nytt hovfett att smörja in hennes hovar med oxå. Av Anders så fick jag ett presentkort på hööks, få se om det blir ett nytt vintertäcke till Lina, såg ett som hade bogvecken fram som verka jättebra!
Nu har jag ju ett blått täcke som är bra för det skaver inte på Lina, annars brukar hon ha såna skav.

Så vi får se om jag satsar på det täcket!!

Näe nu ska jag nog koka lite potatismos och blanda i lite julskinka!! Mums! Vart inspirerad av Lasse när han prata om det!!! =)

See Ya!!!

Vilken Mysig Jul Vi Haft!

Jaa, nu är julafton över! Hade det så himla mysigt på julafton igår, börja med att vi åkte upp till stallet och fodra hästarna och släppte ut dom, självklart fick Lina lite morötter och hårdbröd. Det var ju ändå julafton!!
Är så himla mysigt att fodra och höra hur hästarna knaprar i sig allt gotta!! =)

Anders har gjort hemmagjorda köttbullar, knäck osså sin egna skinka =) Han koka sin skinka och jag hade min i ugnen! Vi vart så nöjda så med våra skinkor!! =) Köttbullarna ska vi äta idag, för Anders ska göra ett litet julbord hemma idag eftersom han inte fick nåt sånt igår, hihi! Hemma i västanbyn är det potatis och kött som gäller på julafton!! Mums!!

Efter vi hade vart och fodra hästarna igår morse så åkte vi hem och titta lite på tv och myste innan vi drog iväg till mamma och pappa. Etfer en stund kom anna o hjalle oxå. Och ännu lite senare dök Jaakko och Anna upp med pojkarna!! Det blev en lyckad julafton, käka potatis och kött innan tomten skulle komma! Sen vila lite på maten... coh vänta på tomten... Vi ungar var nere medans pappa och jaakko var uppe och spela biljard!



Knack knack... Tomten knackar på fönstret!!! Oooh spännande!!!



Tomten var så snäll och kom med en massa julklappar!!! Men tomten hade så mycket att göra att han lära springa vidare till alla andra barn han skulle till!

Ungarna lekte med sina prylar, Hugo sprang runt och lekte med svärd!! och vi mumsa godis o vila oss =)



Anton dansade lite för oss, haha! Cooling!! Anders och Hjalle spela lite biljard!



Så en jättehärlig julafton hade vi! Fick en massa fina saker såsom lyktor och hello kitty pyjamaser och strumpor! En massa bra helt enkelt!! Supernöjd!!

Anna o Hjalle snurra vidare till valbo vid halv 6 tiden, då dom skulle fortsätta sitt firande hemma hos hjalles föräldrar.

Anna, Jaakko och pojkarna drog hem strax därefter, Anders och pappa gick upp och spela biljard medans jag o mamma la oss framför tv:n o nästan slockna.... Strax före 7 kom pappa och anders ner och då drog jag o anders hemåt... Oooh vilken härlig Julafton det varit!!!!

Dan för julafton var vi ut o promenera med  Lina, så här kommer lite vintervilder med Lina!!!



Det får avsluta min blogg!!

See Ya!!!



Jaaaaaa!!

Lyckliga vi... Vi var på husvisning i storvik i måndags.. tyckte det va jättebra och vi vart sugen, La ett lägre bud än utgångspriset och säljarna godtog det!! Weee!!! Vi var dit och skrev papper igår!!!!! KOm dit runt kl20, sen åkte vi inte därifrån förrän strax efter 22, för det fanns mycket att prata om =)

Besiktning går av stapeln den 2 jan, hoppas för guds skull att det inte ploppar upp nå värsta grej så man måste dra tillbaka köpet...för det vill jag inte!!! =)

I mitten på februari blir vi storviksbor...haha!! Nettan måste skaffa sig ett föl eftersom det var stall med till huset och jag kan ju inte ha Lina själv så nuså Nettan, börja leta!!!! =) Ska väl sätta ut annons om lediga stallplatser på blocket...om ingen nappar lär man väl skaffa sig en liten shettis som sällskap då =) Har ju länge velat haft en åsna, men Lina skiter väl ner sig då hon, hihi! Hon som inte gillar åsnor!! =)

Näe fy faaann va roligt!!!!! Jag som hade bestämt mig för att inte leta efter hus med stall längre.... men när det här dök upp så sa Nettan att det lära vi köpa...näe jag ska ju inte ha stall sa jag...men hur blev det då?? Jo som Nettan sa...lär nog börja lyssna på dig hehe =)

Har ju fått "ärva" lite schabrak av Nettan... hon e snäll hon =) så här tjusig vart Lina i det lila schabraket!



Idag har jag nog kunnat flugit av Lina!! Haha! Jag galopper på ängen mot hagen där Albin och Glorre står, sen vände jag och skulle galoppera en sväng till, Näe vad gör du?!? Ska jag galoppera bort från mina kompisar?!? Trodde jag skulle få galoppera in i hagen nu ju!!! Osså massa bocksprång o tjoa! Lilla tösen =) Men jag höll mig kvar hehe =) Sen skritta vi genom skogen o klätterstigen osså in i stallet, borsta dona o fejja, sen till slut fick hon ju komma ut till Albin och Glorre igen =)




Här får Camilla och Sörens tjusiga katt vara med oxå =)



Håller på att tina upp julskinka nu....mums!!!!! Ska göra iordning den idag så kan man äta limpmacka med julskinka och ett göas julmust till ikväll!!!! Jisses vad mumsigt!!!!

See Ya!!!!

Söppe e borta...

Ja nu är Söppe borta.. i lördags tog dom bort honom... men nu har det bra på dom evigt gröna ängarna! Bättre de än att han ska gå här hemma och ha ont..plutten...

Och Lillstjärna e ju på proffsträning i borlänge, så nu går Lina ihop med grabbarna, Albin och Glorre! När vi släppte ihop dom så gick allt så lugnt till, och det var ju skönt!!



I lördags så var jag ute och red i skogen, Anders fick låna 4hjuling av Camilla och Sören! Då var ju han nöjd!!!



Förra helgen så käka Anders tacos, hur sjutton kan grönsaker, lök oc tacostjossan se så himla gott ut, men smaka faan!?!



Jag fick upp mina julgardiner i köket förra veckan, så nu blev det så tjusigt så, poppa finsk julmusik medans ja satt upp gardinerna, är så himla mysigt med finsk musik!!



Pappsen fyllde 50 i måndags!! Grattis han! Av oss ungar och Anders och Hjalle så fick han pengar till en mustangratt som han vill ha!! Så det var lyckat! Av mamma fick han pengar till ett verktygsskåp!

Mamma har oxå pyntata lite hemma, bl.a sitt mysiga julhus som hon har tillverkat själv!



Nettan har ju flyttat in i sin lägenhet nu oxå!! Woho!! Lär väl knäppa lite kort så hennes lägenhet blir förevigad på min blogg oxå =)

Näe nu är det stallet som gäller!!

See Ya!!!

Pepparkaksbak!!

I Fredags så var det dags för det årliga pepparkaksbaket som jag, syrran & mamma alltid har!! Oj va jag har sett fram emot det, mumsa lite deg o lyssnap på julmusik samtisigt som man gör supergoda pepparkakor! Jag &  Anna fixar med formarna o trycka ut kakorna, medans mamma springer mellan spisen och bänken! Som det alltid har varit! Vi hade så kul och det var så mysigt!! Självklart kommer det lite bilder!!



Vi baka och baka och snabbt gick det! Tror vi var klara på 1,5 timme! Och det blev en hel del pepparkakor!



Oj oj, det finns inge godare pepparkakor än dessa!!! Och självklart så måste man ju mumsa deg oxå!!!



Så var det pepparkaksbaket över för i år, bara att längta till nästa år!!!

Igår eftermiddag så drog jag och Anders iväg till syrran och Hjalle i valbo, vi blev ditbjudna på mat och filmkväll! Spö regna när vi åkte...va trökigt, nu när det kommit så pass mycket snö... så ska det bara försvinna?!?

Väl framme i valbo så kände vi matlukten ända nerifrån trapphuset! Det lukta gott!! Det bjöds på pressad potatis med korv/köttbullar, bacon, fläskfile! Och jisses va gott det var, tyckte till och med att korven var godast! Mumsigt!!

Sen vart det tv-tittning med en massa gotta! Julmust, cola - smågodis, nonstop!!!! Nötter och nyttiga frukter, men inge nyttigheter för min del inte....!!!

Kl vart strax efter 22 och vi bestämde oss för att åka hem, sagt och gjort! Väl hemma så kröp man ner i sängen och somnade bums!!!

Idag så ska jag till stallet för att släppa ihop Lina med nya polare, hon ska gå med Albin och Glorre nu för Lillstjärna ska iväg på proffsträning i 1-2 månader. Min lilla plutta blir av med sin kompis, hoppas hon nöjer sig med grabbarna! =)

Och tyvärr så var det inge positivt besked om Söppe (hingsten) han har ju haft boxvila en månad nu pga att han har brutit nacken... dom var in i måndags och det hade blitt värre... så det lät inte som att han hade många veckor kvar... Så nu blir det fjäska med morötter åt honom!! När han är borta så kommer det ett föl..ett sto, som Lina kommer att få gå med. Få se hur många hyss Lina lär den lilla tösen! Hehe!

Här kommer lite bilder på Söppe, Sen snygga Lina!!! =)





Hon hjade lite problem att tigga moroten, den var såååå stor!! Haha!

Lilla Tiger!!



See Ya!!!

RSS 2.0