Älskade pojkar!

Det är Seven & Ilo det!! Tyvärr har de ju vart så kallt så nu när ja har kunnat varit ute o gått (i 20 min iaf) så har inte pojkarna kunnat gjort de, fryslortarna. I veckan har det blitt några vändor runt byn då det vart sol o blivit plusgrader, härligt! Ilo stanna en dag o prata lite med grannarnas hästar :)



Ute på gården har vi passat på o vara när det vart ganska skönt ute, o stora snöhögar har vi nu då grannen va så snaäll o kom o körde bort lite snö o så.





Här för ett tag sen när jag satt uppe vid datorn så hörde jag Seven gnälla o gny på nedervåningen, gick ner för att kika o möttes av denna syn..



Han hade legat inbäddad i sin filt, hoppade mer o stack in huvudet i hålet som är, han fastna! Gnällde efter matte osså kommer ja ner o säger åt han o vänta o tar fram mobilen för att knäppa kort, snäll matte!!

Har hunnit baka en hel del oxå, dels dom här solbacka rutorna som var supergoda!!! Sen har vi glufskaka :)



Och igår så gjorde jag en tårta, hade en beställning så den gjorde jag igår. Hade lite svårt att låta bli att ta en tugga då ja vart riktigt sugen på tårta!! Jag som inte e så förtjust i tårta egentligen.



Nä nu blir de filmtajm med glass! Vanilj, choklad & apelsinglass!!

See Ya!!


Underbar jul!

Ja julen har varit helt underbar, självklart för att man spenderat den med dom allra viktigaste människorna i sitt liv! Förmiddagen så var jag o anders hemma o mös. Han skjutsade mig till mammao pappa till lunch, där även min syster, morbror med fru och barn (kusiner) spenderar sin julafton.

Anders själv åkte hem till sin far o hans fru o sina härliga brorsor!

Väl hemma hos mamma så va de lite problem... med strömmen,  gick bara på halvfart så spisen funka inte!?! Vad göra??? Jo mamma hon satt på sig vinterjacka och skor o gixk ner till husbilen och lagade mat :) Så vi fick vårat älskade potatis och kött som vi äter på julafton, såååå underbart gott! :)

Hade en helt fantastisk julafton med en hel del julklappar som togs emot o gavs bort. Jag har liskom gjort som en tradition att göra en julkorg åt mamma o pappa o syrran o hjalle som e fylld med hembakat. Det är så roligt att baka o pyssla o dona med  dessa korgar :) Även en julhink gjorde jag som anders fick ta med sig o bjuda på.



Jag hade fullt upp dagarna före jul med att baka, bl.a grahamsbullar, rågsiktslimpa, torttuja, havrekex, kanelhjärtan, polkatryffel, chokladtryffel, oreopops, ja jag tror de va allt :) Kul!

Jag var kvar tills alla andra hade åkt hem, Anders skulle komma och hämta mig när han firat klart med sin familj. Jag tror han kom runt halv 8 - 8 och då åkte vi hem till våra älskade djur och mös!

Nyårsafton spenderades ett par timmar hemma hos mamma o pappa som bjöd på smörgåstårta, mums fillibabba!!! Den smörgåstårtan e bara sååå god!

Till kvällen åkte vi hem till syrran och hjalle då vi var bjudna dit i år :) Det bjöds på läckra snittar med baconost i, o en med räkröra, dom va så smaskiga! Till mat var det spenatfyllda cannelloni i tomatsås o med hemmagjorda köttbullar, vilket var supergott!!! Tack så mycket för det! 

Mätta o belåtna så satt vi oss i vardagsrummet, killarna spela lite bil spel en stund innan det blev tv:tittande. O efterrätt, glass med sorbet o massa godis!! Härligt snaskigt!! Jag hade med mig lite nyårsmöss som jag hade gjort.



Så tack alla mina favortimänniskor för att ni förgyllde min julafton o nyår, jag älskar er!

Häromdagen så va ja bara tvungen att prova på o göra en cupcake som va med i min tårtbok jag fick i julklapp, o ja gjorde den allra främst till mamma då den passa henne ypperligt :) Började med dessa sötnosar...hihi :)



Och dom fick sen pryda denna cupcake som är i smaken choklad!! :)



Nä nu får det ta o räcka för denna gången... har vart ute med pojkarna i skogen o busat oxå, men bus bilder får komma nästa gång :)

See Ya!!

 vi stanna dock bara till kl 23 då jag ville hem o vara med hundarna vid tolvslaget. Det är så skönt för dom bryr sig inte i smällarna, kikar ut på fyrverkerierna en stund sen så lägger dom sig o sover. Tycker så otroligt synd om alla dessa djur som lider av alla smällare och raketer!



RSS 2.0