Söderforstripp/Hundutställning

Japps i fredags efter jobbet tog jag o Anders husbilen o drig iväg till söderfors för att fiska lite! Jättehärligt o fint väder hade vi från det att vi kom tills vi gick o la oss =)
var ut på långbryggon som går över hela sjön..jättefint! Oj oj oj va vi såg stora fiskar hoppa o leka i vattnet! Men ingen som vela hoppa fast på kroken.. Men det ghorde inget, vi hade ju jättemysigt ändå!!



På kvällen stod Anders o meta litegranna, det vart mörkt o det kom en massa fladdermöss! Dom swoscha förbi i över ytan på vattnet för att titt som tätt ta nån mygga eller så, det var lite mysigt!!

Drog oss in i husbilen vid 9 halv tio på kvällen för att titta på lite film..men vi var för trött så ja bädda upp osså la vi oss o sov på en gång!!

O jisses va jag sover bra i denna husbil...ack så skönt, kanske ska bosätta mig i den?!?
Det vart morgon o vi låg o slumra en stund...käka frukost, mamma hade skaffat en brödrost till husbilen!! Ja en brödrost! Och jäklar vad gott det vart!! Mumsa i oss en massa mackor för att sen bege oss ut o fiska igen..men inge napp.. Anders meta lite innan vi skulle åka hemåt, drog upp nån mört o emellanåt nån abborre, men ingen som var värd att tas hem... för den delen så sa ja åt Anders att släppa tillbaka den stackars fisken.. =)




Igår följde jag & mamma med Nettan o hennes mamma till sthlm för att Izor skulle dit o sopa banorna med alla konkurrenter! Det vill säga vi skulle dit på hundutställning, vi köa 40 minuter innan vi kom till parkeringen, men till slut stod vi där o det var bara att traska till utställningsplatsen!
Såg en massa basenjis  o vart helt till mig, en sån SKA jag ha!!! Har till och med namn åt dom...haha! Nettan kom på ett namn, Kobra, och jag har alltid velat ha ett husdjur med namnet Zipper, men har aldrig döpt nån till det!! Men nu tror jag det blir det...eller Zippra om det blir en tik.

Vi hitta till rätt ring, eller fyrkant som jag vill att det ska heta. Dom e ju faktiskt fyrkantiga dom där ringarna!!! Gaah!

Nettan va nervös, men jag visste att dom skulle sopa banan med alla!!

Vart Nettans & Izors tur, o vad var det jag sa?!?

han vart champion den ståtliga hunden Izor!! Weee!! Nettan o hennes mamma stod o böla o grina ikapp för dom vart så lyckliga o glada! Jag o mamma satt på våra stolar o snyfta o torka lite tårar vi med, haha!!

Sen åkte vi alla lyckliga hem därifårn, och Izor, ja han vart bjuden på fläskfile därhemma hörde jag!!!



Nu har jag lyckats få några kort på Bamse oxå! Så¨självklart får han vara med den här gången!!



Osså kommer lite bilder på Tiger & Lukas!!



See Ya!!!


Veterinären

Japp igår så var jag in på morgonkvisten med lilla lufsen till veterinärerna i gävle, då var det dags för kastrering! Nettan haka på!
Kvart över 8  så lämna ja min lilla gullplutt för att sen få hämta honom efter lunch, så direkt efter jobbet så drog jag o nettan in till gävle för att ta hem lilla lufsen, det hade vart en svår operation för ena testikeln var ju inte nera så dom hade behövt öppna upp ganska mycket mer än normalt för den låg uppe i magen nånstans! Gaah!

Men allt hade gått bra ändå och han var lite trött fortfarande så vi brumma iväg på en gång, skjutsa hem Nettan o sen gasa jag på hemåt så Lufsen skulle få komma hem o vila. Bäddade hans bur med tidningspapper o handduk så han inte får in nå skit i såret... så får han ha det ett par dar. Fortfarande så skulle han få medecinen eftersom han hade ett fult sår på testikeln. Men han e så duktig o mumsar ganska så glatt i sig bananmedecinen =)

Ska tillbaka till veterinären o ta bort stygn om 10 dagar. så jag ska passa på att boka in en tid idag eftersom det är Tigers tur för veterinären igen.. Får se va dom hittar på att göra med honom idag då.. förra gången var det kanyl i tårkanalerna, hoppas dom hittar nå så man vet vad som kan orsaka hans känsliga o rinnande ögon, kanske allergisk mot kaniner?!?

Ska dit till halv 4 idag o som vanligt hakar Nettan på, bra att ha sällskap med sig!!

Slänger väl med några bilder oxå!! =)



Det var Trixy det!!

Här kommer lite bilder på Tiger när han va liten!



Den sista bilden e ju tyvärr suddig... himla fränt kort om det hade vart fin skärpa!!
Bamse e himlans svår att få bra kort på.. han e ingen linslus som dom andra 2 =) ska försöka få med han på lite fler kort så han oxå får vara med på bloggen!!

See Ya!!

Veterinären

Jepps i veckan har jag varit till veterinären med 2 av mina sötnosar. Nämligen "Lady" & Tiger.
Tiger har rinnande ögon..igen.. tredje gången jag åker in med han nu, dom kolla i ögonen o hitta inget, sen troddo hon att han kunde ha tårkanaler som va igentäppta eller helt enkelt inga tårkanaler alls!!
Han fick lugnande osså skille hon gå in med kanyl i tårkanalerna o spola...
Medans han fick vänta på att lugnande skulle sätta fart så börja vi med "Lady"
 Henne skulle dom få raka, försökte hemma men kom inte igenom nå tovor alls! Så då tänkte jag att istället för att hon skulle ha mig ryckandes där i flera timmar så borde veterinärerna kunna fixa det där genom att raka!!

Hon börja köra med rakapparaten o det gick litre trögt, det var värst i baken men till slut kom hon igenom, o va hitta hon där?!? Jo det var minsann en testikel!! Så Lady vart Lufsen i ett nafs!!
Hon hitta bara en testikel så vi vet inte om han bara har en eller om han dragit upp den andra eller att den inte kommit ner.. Ska till gävle hund & kattklinik på onsdag för kastrering!! Han hade även ett såt på testikeln som inte såg så mysigt ut, så han fick medecin ordinerat.

Raka inte under hakan för han hade fått stå ut med allt rakande ca ´1 timme redan, under hakan får dom raka när han e nedsövd på onsdag!

Tillbaka till Tiger, han hade tårkanaler och dom var inte igentäppta..va kan det va?
Fick ögondroppar igen..som han hatar! Och ska på återbesök på torsdag hos veterinären.

Mina stackars små sötnosar får åka till veterinären.



Har även den här veckan släppt ihop Lufsa runt med dom andra 2 kaninerna, Linus & Lizzie. Till en början gick allt skapligt bra, trodde Lizzie och "Lady" skulle bråka eftersom jag då fortfarande trodde hon var tjej, men det var ju Lufsa runt som bråka med Linus, och det var ju inte så konstigt då med tanka på att han var en kille!
Men nu går Lufsen i egen bur eftersom han har sår och går på medecin och så. Får prova sen igen att släppa ihop dom efter kastrering.



Var i fredags till Lukas & knäppte lite kort på honom oxå!! Så han får la vara med han oxå!! Idag var jag till Bella och var ut på promenad med henne. På vägen träffa vi på lite kor o lite andra hästar =)



Igår så var vi till djuptjärn och fiskade på eftermiddan/kvällen.
Var himla blåsigt och kallt till en början, så jag gjorde plats i vindskyddet, svepte in mig i fleecefilten, läste tidning och smaska godis!! Sen vart det nästan helt vindstilla, sjön vart spegelblank och solen kika fram, riktigt mysigt var det!! IVid nio tiden åkte vi hemt, vart inge fisk men en hel del kort som vanligt!! Även lite knasbilder!! Haha!



Så har jag ju jobbat min första vecka efter semstern, men det har gått hur bra som helst!
Tror liksom inte att det har hänt så mycket mer som är värt att nämna. Så jag avslutar min blogg med en bild på lilla Trixy!


See Ya!!!

Hundvakt!

Är vi idag! Åt lilla Eivor som är en liten bullterrier..såå söt!
Nettan kom förbi med Izor så vi gick till hockeyrinken och släppte dom där, jag kånka på den 8 kg lilla valpen till rinken så hon inte behövde gå så långt, sen vart det en himla massa leka av!!
Gud vad roligt dom hade! Busa o flög!! Ska vara hundvajt hela dagen för kusin min är i furuvik med ungarna.

Nu springer hon runt som en liten toka här hemma, har nyss vart ut en sväng, lär väl ta en sväng snart igen =)

I torsdags så red jag Gottmin "Gotte" i Järbo, Eva ska åka bort i september o fråga om jag vela rida honom då, javisst! Så jag ska rida han ett par ggr innan sept. Jätterolig va han att rida även om de bara vart mest skritt för att de va så kvavt ute..


I onsdags så fick jag ett samtal hemma i västanbyn... det var Lizzies gamla matte som hade en fundering.. det var så att dom lära gö sig av med en kanin, och ringde då o hörde  med mig, skulle fundera ett par dar.. på torsdan ringde jag upp o sa att jag kunde ta henne =)
Åkte upp på fredan och skulle hämta hem lilltjejen, Lady som hon hette, in med henne i min fina resväska =) Sen stod vi o prata en bra  stund innan vi slutligen åkte hem med Lady. Hon var lugna under färden hem.
Fck även med en bur och den fick hon sitta i själv under första natten. Men bredvid Elvis bur, så vart det lördag morgon och jag släppte ihop Elvis och Lady, och det gick bra! =)
Nu får dom gå ihop och Lady ska få vänja sif med Lizzie och Linus som går i buren bredvis, så får vi se om en vecka eller så ska jag testa att släppa ihop ninisarna och se hur det går. Förhoppningsvis går allt bra och då får alla gnagers gå ihop tillsammans, om inte så får Lady och Linus gå ihop.


Måste ju berätta att i tisdags så var jag och Nettan till öjaren med Izor och bada lite!!! Izor träffa sin polare Axel på promenaden före oxå =)


Det här var första doppet i år!!


Sen kommer lite modebilder oxå såklart!

Det var snygge Izor det!!!

Måste ju lägga med några av mina snyggingar oxå!!



See Ya!!!


Åka av!!

Dom senaste dagarna har det verkligen blitt åka av!!
Börja i söndags kväll då vi drog iväg till älvkarlebyfallen, parkera och började promenera en sväng, himla mysigt och fint där, kom in på en stig som hette kärleksstigen, mysigt namn!!


Sen lura ju Anders mig att åka över broar med bilen oxå, det gillar inte jag!! Läskigt!!

Men det gick ju bra.... bron pallar ju mycket..men man vet aldrig =)

Måndag morgon o vi bestämmer oss för att åka iväg till järvzoo! Jag satt bakom ratten mestadels på vägen dit! Det gick bra o vi kom fram runt halv tio, stack runt 7 hemifrån.
Satt i bilen o käka lite macka o festis som vi hade med oss, kl vart 20 i 10 o zoo öppna inte förrän kl 10.
Satt i solen o vänta tills dom kom o öppna portarna, in o betala biljetten för att sen traska uppåt på trätrallen i skogen!! Först kom vi till varg!! Fick nåt någorlunda bra kort, därefter kom djuren en efter en... bilder nedan!! =)


Sen kom mina favoriter!! Fjällräven, jag tycker dom är så himla söta och fina!! Är mina favoriter på vilket zoo jag än kommer till... =)

Visst är dom väl för söta!! Och hur gulligt låter dom inte då!!?? Superdupersööööta!

När vi knatat där i ca 2 timmar så kände vi oss nöjda och gav oss iväg igen!! Vi vela inte åka direkt hem...näe vi tar oss en tur! Så vi åkte till söderhamn! Det var en väldigt fin och mysig plats!!
Strax före söderhamn så svängde vi in på ett köpcentra..variant tror jag det hette...o jag hitta en vikskärm och ett skåp som jag vill ha!!! Kanske händer att jag åker dit och köper dom snart!! =) Eller vad säger du Anders ;) ?

För den delen så var det Anders som ratta från järvzoo på våran resa.. =)
Så åkte vi hemåt Sandarne - Ljusne - Granön - Ockelbo och hemma!!!
Väl hemma så ut med katterna på altanen, dom bara älskar att få va ute, jag har himla dåligt samvete när vi drar iväg under hela dan och dom får vara inne... måste skaffa hus så vi kan ha kattlucka ut i kattgår´n till dom så dom kan va ute precis när dom vill =)

Idag! Ja då bestämde vi oss för att åka ut till öregrund!! Syrran och Hjalle var där för inte så länge sen och sa att det var jättefint och mysigt därute, ja men självklart måste vi åka och kolla läget!!

Vid 9 tiden drog vi, Anders bakom ratten osså tuffa vi iväg!!
Furuvik - Skutskär - Älvkarleby - Skärplinge ut till öregrund. Och det var som syrran sa, j'ttefint!
Jäklar vad härligt det var därute, det första vi gjorde var att käka lunch för klockan hade hunnit bli så mycket.
Sen knata vi runt och ut till klipporna!! Satt och myste en stund och det var jättehärligt väder!!
Såg färjan som gick ver till gräson...försökte få med mig Anders över men icke!! Fegisplutt!! ;) Men sen ångra han sig minsann..jaja vi får la ta en till tripp dit då =)
Sen knata vu runt i lilla stan som var där.. in på några loppisar som fanns.
Anders skulle in på ica o köpa böckling!! Bläääh!

Nu hade vi knatat färdigt och vi var redo att fortsätta våran färd!!
Jag satt mig bakom roddret osså brumma vi iväg!!
Östhammar - Gimo - Österbybruk - Örbyhus
Och i örbyhus såg vi att det fanns ett slott! Ja men där lär vi ju knalla in!!
Det var ett maffigt och fint hus, men vi gick bara runt utanför för det var ingen visning just då. Ett lika stort och maffigt träd stod ju där bredvid slottet oxå!!

Där var det mysigt att strosa...
Vidare till Söderfors - Hedesuna -Gysinge
I Gysinge stanna vi till och promenera på en naturstig!! Helmysigt!! Klättra ut på en gammal bro måste det var..och va såg vi i vattnet om inte en utter!! Det måste ha vart en utter!! Vad kan det annars vart?? Superdupersöt men ack så snabb så jag hann ju såklart inte få fram kameran!!
Klättra vidare, e ju så himla kul att klättra o speja!!


Sådär då hade man lekt av sig lite!!!
Vart vi lite sugna på fika så vi tänkte leta upp ett cafe.. tyvärr så hade cafet i gysinge hunnit stänga medans jag hade mina klätterstrapatser för mig...hmpf!
Men österfärnebo lär väl ha ett cafe!?
Vi brumma ditåt och mycket riktigt så fanns där ett mysigt litet cafe.. In och beställde en massa gott och gick ut o satt oss vid borden utanför där vi högg in på vårat fika!!


Mätta och belåtna så for vi vidare... Närma oss årsunda...ähh vi e ju ute och åker så varför inte svänga igenom gammelstilla och torsåker på en gång!? Självklart gjorde vi det =) Väl framme i storvik svängde vi av mot bro och kikade lite, himlans fint där ute i buschen som Nettan skulle sagt..eller hon skulle nog säga, va finns det liv där ute i buschen!? Hihi! =)
Såg en skylt där det stod skrånksmurskällan, ja men det lär vi ju utforska!! Knalla in i skogen på en liten stig och inte långt inne kommer vi till källa, Anders ska ju själklart smaka, han älskar källvatten!!!


Efter det sista äventyret så kände vi oss helnöjda med våran semstertripp! Så vi åkte hem och nu sitter jag här... har nyligen gjort rent åt gnagers och gett dom kvällsmat..Anders har suttit och knaprat hårdmacka med böckling.... Jag har hållt mig långt från han..det stinker ju om böcklingen!! Gaah!!
Näe, nu ska jag nog slänga mig i sängen o slumra in i den sköna sömnens värld...Zzzzz.....

See Ya!   Nighty Nighty!!!

1 Vecka kvar!

På semestern, yes! Jag tycker ändå inte att det har gått så fort på semestern, jag har ju ändå en hel vecka kvar!!
I torsdags var jag & Nettan ute o promenarade med Izor, vi stanna på åsens o köpte med oss cola, negerbollar o pepparkakor!! Och självklart så var kameran med, så här kommer lite bilder...på Izor såklart!!


Efter promenaden så gick vi ner till stallet en sväng så kunde Nettan mocka o dona lite till worre..

Ja klättra på stege med "vinden" i håret gjorde hon oxå! Moahaha!!

Jag o Anders var ut o cykla en sväng i helgen oxå...o han konstra litegrann, han e duktig måste jag säga! =)



Igår var han o jag iväg o fiska, i Djuptjärn  - Järbo Fint väder o jättemysigt, jag låg på bryggan o sola medans ander stod o fiska..men inget napp vi fick! Han skulle dit idag igen med brorsan hans o några av hans polare!
Bättre lycka idag!!
Här kommer lite bilder på mina söta katter oxå!!

Osså måste jag lägga in lite bilder på Lukas, var dit i fredags o bjöd han på apelsin!!

Slänger väl in lite bilder på Bella oxå då när jag ändå e i farten!  Från när jag red i morse, och på Bella o Nellie (ny häst i stallet) Sen Bella o viktor, som e partners!!! =)


Nä det får räcka för idag!!

See Ya!!!

Cykeläventyr!!

Japp drog iväg till syrran till kl 10 imorse, tog cykeln bakpå bilen o drog iväg till valbo!
Upp en sväng o sprang på toa o sådär, sen vid 10.20 drog vi iväg på våra nya fina cyklar!!

Stanna på affärn o köpte bullar, munkar o kakor, Tom & Jerry kex! Mums!

Cykla genom valbo mot hagaströmhållet, över en bro för att sen bege oss in på en grusväg i skogen!!



Kom till hagaström där vi vände o åkte mot owe jansson, där vi stannade o kika lite. Men inget köpte vi o våran färd fortsatt mot mackmyra där anna brukar stann o sola o mysa i en mysig liten park!

Väl där så satt vi oss o fika det första vi gjorde, jag var görhungrig o möla i mig bullan o munken, värsta gotta!!

Sen...ett träd som såg väldigt inbjudande att klättra på! Självklart var vi där på ett nafs!!



Oj oj oj va vi hade kul!! Fika lite till, en gunga fanns det där i parken oxå, vi var inte sen att hoppa på!!



Haha! Lite fina vyer såg vi ju oxå på våran cykeltur!



Det var min dag idag!! Kanske kommer lite fler bilder imorn som syrran knäppte... Men imorn blir det promenad med Nettan! Säkerligen så blir det en massa kort även då!!

See Ya!!

Tokbilder!

Lite bilder från semestern som inte kom med igår!! Bl.a lite tok bilder!!



See Ya!!

RSS 2.0