Katja hemma!

Japps nu är Katja hemma, i fredags drog jag o Anders iväg till torsåker för att hämta hem lilla Katja.
Gick ut i hagen o hämta henne för att sen knalla in i transporten...näe! Transport vill inte jag åka, det har ja bestämt!
Gneta o hade oss o efter ca 2 timmar så knalla hon in o där stod hon. Haha, hon jävlas med oss från början, liten o envis =) Vi drog iväg på en gång och färden gick lugnt till, väl hemma så trodde jag hon skulle kasta sig ut från transporten men inte då... hon knalla ut så lugnt så.

In i stallet för att få äta lite hö o gotta, tog in Lina o Bianca o dom va ju nyfiken på nytillskottet.
På morgonen efter så släppte jag ut dom o det gick bra, det var lugnt ialla fall. Katja e inte riktigt med i gänget än, men det hoppas jag släpper snart.

Lina hon rantar fortfarande runt om Lotta e ute o rider Bianca, fast hon e ju liiite lugnare nu. Bara Katja blir accepterad så kan ju Lina koppla av även när Bianca e borta. Då e de ju meningen att hon ska ha Katja som polers! =)

Här kommer lite bilder på bruden!



Det var Katja det! =)

Häromdan så var ja o anders ute o åkte, så vi åkte till tjärnen som finns här i närheten, såg jätte mysigt ut!



Lite bilder på Lina & Bianca oxå =)





Det var lite bilder på snyggingarna!

Idag så hämta johanna mig efter jobbet, hon skulle fälja med mig hem. Hon o hela familjen! =)

Så ja lära ju knäppa lite kort på Nickolina & Jordan!



Nickolina tyckte väldigt mycket om hästarna, så där blir det kanske en hästtjej!! Både hon o Jordan ska få rida sen!

Dom drog iväg sen o då vart de mockning o doning i stallet för min del! Nu väntar ja bara på att kotletterna ska dra in sig ordentligt med olja så det blir grilltajm!! HUngrig nu!!!

See Ya!!!

Bilder på löshoppning

Här kommer lite bilder från löshoppningen, lite suddiga, men bättre än ingenting!! =) Ska dra med mig syrran nästa gång så kanske hon kan fippla med kameran så det blir bättre bilder =)



Så det var lilla Lina in actin, o hon tyckte det va såå roligt! =)

På fredag så hämtar vi hem Katja, har gjort iordning hennes box idag, fyllt med spån o så. Sen har ja ju då flyttat alla grejer till boxen bredvid som ska bli sadelkammare så småningom. Lyckades f¨å garderober oxå, vilken tur vi har. Helt perfekt o rymmer mycket, så nu har jag o lotta en varsin garderob att fylla!

Nu ska ja sova!

See Ya!!

Löshoppning!

Japp idag var Lina med på löshoppnig!! Nettan kom o jag gjorde iordning Lina, sen traska vi iväg till ridhuset, gick på banan utanför en stund sen var det våran tur!

Lina gick in o titta o fnös lite, sötnosen. Släppte henne o sen var det fullt ös! Hon va jätteduktigt, hon tyckte det var roligt! Upp med svansen o strutta runt!! Knäppte kort men bilderna kommer sen. Va jätteduktig att stanna vid mig en bit efter hindren, fast det va sån fart på na! =) Hon hoppade 75-80. Anna sa att det var en tevlig häst o hon verkar ha gjort det hör förut.

Va jättekul att se hur hon rörde sig o hoppa o hade sig! =) Synd att man inte hade en filmkamera, så hade man kunnat filma hela fadderullan! På fredag ska jag troligtvis ta hem Katja, försöker få tag på ägar´n, men hon e väl ute i det fina vädret o arbetar förstår ja =) Har vart ute o räfsat o rensat nu hela eftermiddan... finns ju som sagt en hel del att ta reda på ute på går´n... Anders står ute o eldar i tunnan för fullt, alla kvist o sånt skit!

Idag blir det korvgrillning, gud så gott!!

Tror bestämt det blir korvgrillning NU!!!

See Ya!!!

Ponnyn Katja!

I förrgår så skicka Nettan ett sms om att det fanns en sällskapsponny på blocket åt mig, jag var direkt in o kolla. Lät intressant, c-ponny sto på 19 år. Jag mailar! Vela inte ringa eftersom klockan var sent..

Dan efter hade jag fått ett mail om ponnyn där det stod berättat lite mer, var jag fortfarande intresserad så skulle jag höra av mig igen. Så då ringde jag, vi prata om ponnyn ett tag o sen kom vi in på att vi bara bott i storvik i 2 månader. Då kläcker hon ur sig som jag pratar med:
- Jamen var det inte ni då so köpte höhäck av oss?
Jag svarar:
- Jaha är det du??? Ja men dåvet ja ju vem du är!

Ha vilket sammanträffande!!

Så vi kackla vidare o bestämde att jag o Anders skulle komma ut o kolla på lilla Katja senare på kvällen, Åkte dit till kl 7 o kackla o spapsera ut i hagen för att titta på henne, i telefonen lät det som hon va så ful, hihi!

Men inte för mig, hon va ju sååå söt! Så vi prata o bestämde att vi skulle få ta henne då, hon är bara till låns, hon har haft ett tufft liv innan detta. Men här hemma kommer hon få det bra! Så hon var hemskt noga med vart hon hamna, o det förstår jag! Nu bor vi ju inte långt ifrån varann, torsåker - storvik. Så det e ju perfekt för henne att bara slinka in för att kika hur allt går o så! Hoppas vi får arrendera lite åker nudå så vi får större hage!! Här kommer den lilla söta ponnyn!!

image738

Så till dagens händelser! Jag o Nettan var ut o promenera med Izor efter jobbet. Soligt o härligt väder!! Han vart tokig på slutet o rulla, skutta o busa!! Härliga jycke! Vart en massa bilder knäppta så ja lär väl kika in på Nettans blogg eftersom hon skulle uppdatera denidag... eller hur?!? =)

Sen när vi kom hem så drog jag iväg på en ridtur på Lina på en g¨ng. Vi körde vårat första pass på ridbanan! Hon va duktigt, tyckte det var jobbigt att arbeta, vilket är förståeligt! Men hon kämpa på så gott hon kunde o gick ritigt fint stundtals. Vart mest skritt arbete men även lite trav! Sicken härlig ponny jag har...!!! =)
Nöjd efter en halvtimme så spatsera vi hemåt för att både Jag o Lina skulle käka kvällsmat. Så nu är Anders nere o lagar mat...Tack!! =) Ska bli så gott! Makaroner o köttbullar i sås på burk!! Mumms fillibabba!!!

See Ya!!

Barbackatur

Igår vart det en barbacka tur i sällskap med Lotta & Bianca. Vi var upp i skogen på stigar o spatsera. Sen körde vi asfalten hem. Jisses va bra hon gick idag med, fan nu e ja taggad på dressyr lektion! Ska bli kul att rida lektion då o då igen. Är både nyttigt o kul!

På lördag så ska Lina vara med på löshoppnig, ska bli intressant att se henne lös o se hur hon rör sig. Hoppas hon tycker det är kul!

Ska ringa ut hovslagarn oxå, börjar bli dags nu, fötterna växer. Då blir det sommar skor med inga brodd!! Skönt! Så nu jäklar får det inte snöa nå mer!

Anders snacka med snubben som har åkern bredvid oss igår, o han visste inte hur han skulle göra med den, plöja, ta hö eller arrendera åt oss... han bara måste arrendera åt oss, så vi får större hage! Hoppas hoppas!!

Näe nu e klockan snart 5, dax att gå ut i stallet o göra iordning brudarna för utsläpp.

See Ya!!

Sthlm, bebisbesök & pyssel!

Japp nu har Anders lagt in korten från Sthlm, så här kommer lite vårkänslor från Sthlm!!



Förra helgen så var vi till Camilla & Sören  o hälsa på, vi ville ju se lilla nytillskottet Adina, förresten stavar jag nanmnet rätt? =) Hon var så söt så, hon låg o sov när vi kom. Anders hade henne i knä o där trivdes hon bra =)



Sen skulle hon till mig.... Wäähhhhhh! Då skrek hon bara, haha! Hon hade ju hunnit bli lite hungrig så vi säger att det var därför hon skrek.... o inte för att hon inte tyckte om mig...hehe! Supersöt var hon då! =)

Igår så skjutsa Anders in mig till syrran vid 8 halv 9  för vi skulle på loppisar o sen pyssla! Vi satt o kolla på nätet efter fina bilder o så, hitta ett par stycken. sen fick vi följa med Hjalle till hans kontor för att skriva ut bilderna, o dom vart bra! Sen bara det iväg på loppisar för att fynda, men hitta inte så mycket! En söt galge för 2 :- iaf. En prickig käpphäst som Nettan får ta, den e ju prickig!! =)
Köpte en träskylt där det stod välkommen på som ja måla över sen.

Vi drog hem til syrran o käka makaroner o falukorv, tur att det va mycket folk på bida lite säger jag, för fy sjutton va gott det var med makaroner o korv!!!

Sen hemåt mot mig där pysslet skulle göras! Först ett stopp på prix för att inhandla godisnappar o en chokladhare!!

Jag målade välkommen skylten vit o klistra dit en bild på en kissemiss i ett durkslag! Som ska få hänga i köket.. jag skrev ju en text oxå, My Little Kitchen.. men vart inte nöjd så jag måla över det! Ska kolla efter nå fint teckensnitt o försöka få till en fin text =)
Måla en ram vit oxå, som jag satt en bild på en kisse som sitter i en badbalja o e blöt. Den ska hngas upp  i badrummet.
Måla även en ask som jag hade hemma, och satt i en ängel i en ram som vart så söt så.



Syrran måla o gjorde iordning en ask som jag fick av henne, hitta även en rosa låda som jag ska ha som pyssellåda!



Syrran måla o gjorde iordning en meny som hon ska ha i köket, o det blir nog mysigt! Sen köpte hon en liten låda/väska som hon har en likadan miniresväska hemma. knallröd, men hon måla den röd o ska troligtvis skriva nå mysigt på den så småningom =)



Så vi var helnöjd när vi hade gjort alla våra prylar! Det vart verkligen en hel syster-syster dag! Tror inte Anna åkte härifrån förrän klockan var halv tio! En helmysig o rolig dag!!!

Nu så ska nog vi ta o städa lite i huset tor jag!!

See Ya!!!


Söta Lilla Lina

Oj oj oj säger jag bara idag! Sicken söt o duktig liten tjej jag har!! Var ute på ridtur med Lotta & Bianca idag, in i skogen till härliga sandvägar. Och gissa om jag är nöjd med Lina idag??

Supernöjd ska jag tilläga, jisses va hon gick bra idag, som hon krökte på halsen o man kände att hon jobba, wow! Vilken liten ponny!! Hihi! Så idag har hon fått både morot o knäckebröd som extra i kvällsmaten, =)

Tror minsann att Bianca lär henne ett o annat i hagen, det e bra det =)

Vart taggad på att rida lektion för Anna... hopplektion!! Säger Lotta...näe ja börjar nog med dressyr säger jag, hehe!
Nä men hon va så himla fin idag så det finns inte, vi var ute i 2 timmar. Nu vet jag vart vi har fina sandvägar att jobba bort maggen oxå, hihi!

Nä men alltså jisses va ridvägar det finns, småstigar o vägar in överallt, vi ska ta vändan som går runt nån gång oxå, den korta. O den ska visst ta 4 timmar! Gaah! Måste få upp lite kondis först... både jag o Lina!!

Nä men hade jättekul på ridturen o det  var jättehärligt väder, sol o fåglarna kvittra... till slut =)

Ska rida en kortare tur imorn eftersom hon fick gå långt idag, men det var inga problem, kändes pigg o fräsch även på vägen hem. så vi hade nog kunnat fortsatt om vi vela! =)

Nä imorn på förmiddan så ska jag o syrran ut på loppisar o kollal äget, sen ska vi hem till mig för att pyssla! Syrran som e sååå himla duktig på att pyssla alltså. Så nu jäklar ska hon få ge mig lite fantasi oxå! Kul ska det bli!

Näe nu ska jag nog lägga mig o käka kexshokladen som Anders hade köpt åt mig!!

Återkommer med lite bilder så småningom, bland annat från trippen vi gjorde till sthlm förra veckan. Knäppte kort med Anders mobil o han e liksom lite seg på att lägga in på datorn *PIK*!

See Ya!!!

Ridtur i regnet!

Japp nu har jag tagit den där ridturen, det började ju ösregna men vi trotsa regnet och tog oss en tur på 20 min i alla fall =) Red med graman tyglar som jag lånat av Nettan (bra att ha Nettan) Hehe.

Till en början så streta hon emot o vela inte allls, bara svängde med huvet o strejka. Men till slut acceptera hon det o då sökte hon sig neråt o gick riktigt bra! Så jag var nöjd med våran korta ridtur idag!

Hon har ju så himla svårt att koncentrera sig när man rider, alltid är det nåt hon måste kika o hålla koll på, funderar på att köpa ett månadskort i ridhuset för o testa hur hon går där, kanske har lite lättare att koncentrera sig när det bara finns så gott som bäggar att glo på =) Och nästa omgång med  löshoppning så ska jag anmäla henne... Hihi!

Får vi se vad som sägs!! =)

Näe nu ska vi nog åka till Camilla och Sören o hälsa på, dom har ju nämligen fått sig en liten dotter, Adina om jag inte minns fel =)

See Ya!!!

En Dolly Donk

Ja en Dolly Donk hade jag hoppats på, skulle ju iväg o kolla en ponny för ett tag sen här men det vart inge av med det. Så nu har jag mailat på en mulåsna vid namn Dolly Donk! Korsning shettis/åsna, så nu hoppas jag på svar för hon var så himlans söt den lilla Dolly Donk, O det klingar ju bra meb Dolly, Bianca o Lina.

Den 29 mars så följde jag med nettan till annas ridhus för då var det löshoppning o nettan skulle va med me Worre!! Gick bra o det är kul o intressant att se dom hoppa lösa! Jag vill ha en ny och bättre kamera!!! Knäppte kort o här är bästa kortet....suck!



Igår så var kom mamma, pappa o syrran o hämtade mig o anders hemma vid 9 tiden. Vi for iväg mot falun, släppte av anders o pappa vid Dak marknaden o sen for vi till loppisen, fyndade en fin vit kaffeburk!
Sen när vi var färdiga där så åkte vi till Dak marknaden o gick in o strosa lite, anders köpte en coca cola skylt o en cola "låda"



Sen åkte vi hemåt o pappa följde med anders ner i källar´n o kika på brännaren, sen for dom hemåt. Vi ringde till en gubbe för att åka o köpa hö, hämta Nettans trasport som hon e så snäll o lånar ut till oss så ofta =) Sen bar det iväg till årsunda, där vi kom till en gubbe som fnissa hela tiden!! Haha! va lös balar, ca 6 kg/st. Vi proppa transporten full och 240 kr fick vi betala för 240 kg! Bra bra =)

Sen hem o lassa ur hö o iväg o lämna transporten!

Imorse när ja satt o käka frukost så sog jag att det landa en kaja på Linas arsle o satt o picka, kameran kameran!! Först var det en men det slutade med att hon hade 4 kajor på arslet!! Dom tog päls o flög tillvåran skorsten, dom skulle boa in sig!! Lina brydde sig inte...det klia väl skönt! Hahaha!



Här är Bianca i farten igen!!



Här kommer lite bilder på Lina ute i hagen! =)



image720

Självklart ska lilla Tiger få vara med oxå, det e ju han som e linslusen bland katterna!



Nä nu ska jag ta en ridtur tänkte jag!! Köpte förresten nya tyglar till Lina häromdan... Rosa sådana =))

See Ya!!!

RSS 2.0