Non Stop!

Köpte non stop i veckan, herregud vad det är gott godis!! Jag älskar non stop!!
Nu har jag lite bilder som jag ska lägga till iaf, har inte fått till nå riktigt bra bilder på Linas polare i stallet, men det kommer nog fler bilder på dom framöver. Men här kommer iaf Lillstjärna först, sen har vi Albi osså Söppe, som tycker om att busa med Anders!



Tyvärr fick jag ingen skaplig bild på Glorre, han är uppenbarligen ingen fotomodell! =)
Men Anders har fått träna på att leda och promenera med Lina, och han e så duktig så!



I lördags hakade Nettan på till stallet och camilla fråga om hon vela rida Lillstjärna, javisst! Så blev det, en tur med Lina och Lillstjärna... Men Nettan och Lillstjärna lära vänta på oss ganska mycket! Vi hade inte lika mycket fart i benen som dom 2! Haha! Här är Nettan och Lillstjärna!



Det var himla fint väder då vi red ut, som synes på bilden! Det blir så fint när träden är alldeles vita och solen lyser upp...det var så mysigt!!

Självklart måste jag ju lägga in bilder på Lina!!!



Men Lina tycker Inte om att bli själv i hagen, då bara springer hon! Så när Lillstjärna ska in för att ridas eller köras så får även Lina komma in, hon har nog separationsångest eller nåt. Hon var jätteduktigt när hon först kom till stallet, då var det inga problem. Men nu vill hon som sagt inte bli själv i hagen. Lillplutta.

 Trixy/Tiger!



Som synes dricker Trixy ur ett glas som står på mitt nattduksbord, mina katter är bortskämda dom!! Dom vill ju inte dricka ur skål på golvet..så då får dom ett glas bredvid min säng =)

Näe nu ska jag äta non stop för att sen åka till stallet!! Är sånt snöväder så Lina vill nog komma in!

See Ya!

Funkar bra!

Ja att ha Lufsen och Lissie ihop funkar väldigt bra! Och det var ju skönt så ja slapp ha dom skilda åt o dom va tvungen att va själva. Så det verkar rulla på bra därinne i djurrummet!

Tror inte det har hänt så mycket sen sist... man jobbar och står i som vanligt!

Är ju såklart i stallet varje dag o pysslar med Lina, och oj oj va jag skratta åt henne häromdan!!
Vi var ute och red efter asfaltsvägen med lysen, kommer en bit och jag bestämmer mig för att vi vänder och rider hem...efter en stund får hon syn på nåt en sisådär 20 meter ifrån henne, hon stannar upp och tittar och är väldigt fundersam!!

Jäklar "det" rörde sig oxå!!! Hon hoppar till och tycker det är jätteläskigt.. och vad var det hon såg... Jo 2 små söta åsnor! Haha, hon är väldigt skrajsen för dom, dom är visst läskiga!! Där stod vi på vägen och skulle hemåt, näe, jag måste stå och blänga på dom ett tag.
Frustar högt och ljudligt!!
Sen börja hon trippa hemåt men var tvungen att stanna både 4 och 5 ggr för att kolla så inte åsnorna kommer och tar henne!! Hihi! Söta lilla gumman!!
Så nu varje gång vi rider förbi deras hage måste hon stanna upp för att pejla in vart dom är nånstans =)

Tors - Fre - Lör är jag själv här hemma i lägenheten.. Anders har åkt med släkten till rossön för att gå på begravning. Hans farfars begravning. Så dom åkte i tors morse och kommer hem lör em - kväll. Hoppas det blev en fin begravning och att allt går bra.

Så ikväll ska jag nog köpa en massa gotta och sitta framför tv:n med katterna o mumsa!!

Näe nu ska jag nog pallra mig till stallet, har mockningen idag!

See Ya!!

Sorg...

Imorse var det sorg för mig... klev upp som vanligt o skulle ge gnagers mat..Linus ligger alldeles stilla..han är död... Min lilla gosenalle... Han slutade sitt liv inatt nån gång.  Ska iväg o begrava han i västanbyn. Hoppas vi kan gräva till ett hål, där kommer han få bäddat med hö innan vi begraver honom...

Så nu försöker jag att ha Lissie & Lufsen ihop, verkar gå bra än så länge, hör inge bråk. lite gnabb men det kanske dom förhoppningsvis löser.

I Måndags så kom veterinären till stallet och vaccinera Lina & Lillstjärna. Nästa gång blir om 6 veckor. Hon var så duktig så =)

Idag ska jag ut  & galoppera lite i nysnön! Härligt!!

See Ya

Lina & Lillstjärna

Ja igår så släppte vi ihop Lina och Lillstjärna i vinterhagen, camilla var rätt säker på att Lillstjärna skulle skrika, vilket hon jämt gör sa hon! Men allt gick så himla bra, alldeles prima! Ställde sig & käka i samma hö hög o verka komma överens direkt, jippie! Så det var faktiskt skönt.

Nu kommer dom att ha en stor (200kg) höbal att äta från ute i hagen, har dom nåt att göra samt slipper att frysa om det skulle va sånt trökväder!! Även ett vindskydd finns i hagen så dom kan gå in o skydda sig mot regn o rusk, super! Idag kanske veterinären skulle komma och grundvaccinera Li´na, även Lillstjärna skulle vaccineras.
Ska knäppa kort på Lillstjärna och även hingsten (Super Bizzy-Söppe) och dom 2 valackerna som går i sin hage, Albin och Glorius.

Men här kommer lite vinterbilder!!



Anders har fått träna mycket förra veckan, på att ta in Lina från hagen, sen har han även tagit in Lillstjärna, o i helgen så gick han ut med albin i hagen, duktigt! Imponerad!! Trodde jag inte han skulle våga, absolut inte med främmande hästar. Men det börjar bli hästfolk av han med, hehe!




I Lördags var jag ut på en vinterritt, ut o upptäckte lite nya vägar, var faktiskt bra väg som man kunde trava o galoppera i mitten, va ju så isigt överallt men den vägen var bra =) Kom till en sändplan där vi träna lite på volten.



Måste ju även visa upp hur snygg Lina är i sin rosa grimma *Flin*



Oj oj vad jag är mallig o stolt över Lina, Camilla & Sören säger hela tiden vilken snäll häst hon är, så snäll att leda o snäll att hålla på med, o det är hon ju, helt underbart snäll!

Oj Oj, syrran var på owes..där hitta hon marabou nonstop choklad! Jäklar den lär man ju prova, in till owes o köpte den....Dregel!! JIsses godare choklad har jag nog aldrig ätit!! Supernajs! Så den kan jag rekomendera!!!



Knäppte lite kort på Tiger & Trixy in action i helgen oxå!!



Bamse var det inte lika mycket action i, han njuter av att vila han!!!



Näe nu ska jag göra mig iordning för stallet!!

See Ya!!

2 Veckor

Nu har jag haft Lina i 2 veckor, lika härligt än, hihi! Man blir bara mer o mer fäst vid henne, hon är en underbar ponny! Charmig, snäll o gudomligt söt!

Har köpt hackamore som jag rider henne på nu och hon går faktiskt bättre på det, går inte mot bettet, har kolla på mylerbett sóm Åsa O Carro tipsa om, hittar jag på nåt sånt ska jag köpa det o testa oxå.
Hon har fått en rosa grimma oxå..Nettan har smittat ner mig med Rosa Febern, nu är det rosa som gäller, hehe!!

Vi käka på sibylla i torsdags jag o Nettan, fanken hade ju inte träffats på 2 veckor o under dom 2 veckorna så hade ju ja fått hem Lina, så vi hade en del att prata om!!

Nu dom senaste dagarna så har det inte blivit så mycket rida för det har vart sånt busväder! Jag håller på o bli knäpp när jag inte kan rida..eller kan o kan.. visst kan man ut i slaskväder oxå, men näe, tror inte Lina vela det heller =)

Jag, mamma & syrran har bestämt att den 30 nov ska vi baka pepparkakor!! Mums mums!!! Längtar, det e ju så himla gott! Ja pepparkaksdegen e ju nästan godare än dom färdiga pepparkakorna, hehe.

Idag ska jag nog åka o köpa schabrak åt Lina, behövs några extra. Blir säkert nå mer, har ju skrivit upp en lista på allt ja ska köpa åt henne, o den listan e låååång!! Haha! Ska troligtvis beställa ett vintertäcke från börjes, ett lila =) fick ju även med ett fint o bra vintertcke, men det e alltid bra att ha extra ifall att det ena blir blött.

Näe kanske man ska ta o städa ite här hemma? ja kanske....

See Ya!!


Skogstur!

Japp nu har jag och Lina vart ute på skogstur!
Det var spännande tyckte både hon och jag, nya ridvägar, jättefint underlag, mjuk sand. Nu ska Lina få bygga upp lite muskler igen =)

Självklart så var kameran med!! Så här kommer bilder på min söta lilla ponny!



Där hade vi henne ute i hagen! En unghingst som har boxvila går bredvid henne i en liten hage, o dom verkar ha blivit bra kompisar =)

Nu till ridturen i skogen!!



Så vi hade en mysig ridtur i solskenet, härligt! Men tösen snubbla till o börja halta lite när vi precis vänt hem, nej tänkte jag...hoppa av o promener med henne sista biten, men sen vart det bra. så hon snubbla nog bara till min lilla tös. Puh! In i stallet o borsta o pyssla o dona. Anders hitta en till kompis i stallet som han stod o gosa med!



Sen släppte jag ut Lina i hagen igen o bjöd på lite hö, Anders var snabbt där o skulle gosa lite, hihi =)



Var även till bil o fritid igår och kolla på fyrhjuling, till och med provkörde. Ska nog troligtvis köpa en sån, fast det blir inte förrän till våren. Men kul var det!! Haha!



Imorse när ja vakna så såg jag att det var vitt ute! Jag har inte velat haft den här snön nånting... men det kändes mysigt när den väl kom =) fast tyvärr så e de ju nollgradigt så den lär ju inte ligga kvar... blir väl plask!

Näe nu ska jag ta mitt pick o pack o åka till mamma så hon får klippa o färga håret på mig =)

See Ya!!

RSS 2.0