Lilla Elvis e borta..

Va ut till gnagarna som vanligt en morgon här i veckan.. ser på Elvis (marsvinet) att han har världens böld som e blodig! Den måste ha kommit fort! Va ut med han i utehagen häromdan o då fanns där inget...

Tog han med till jobbet för det va bara att ringa veterinären o beställa avlivning... åkte dit då dom öppna o fick en tid ganska på en gång, satt med han när han fått sprutan o han somna in.. lillkisen...

Nu ligger han begravd under körsbärsträdet mellan går´n o hagen!

Idag är jag hundvakt åt Filip!! Åsa var hit med Zenja så dom träffa varann o busa lite i hagen! Här kommer bilder på Filip och Zenja!!




Dom sprang en del i leran oxå så han fick sig en dusch när dom va klar!! Jadu Sofia... han blir lerig varje gång han e här, hehe =)



Han hälsa oxå på Lina idag!! Hihi sötplutten!!



Här kommer lite bilder på tjejerna, både i hemmahagen o grannes hage som vi lånar =)




Osså lilla lortgrisen då!!



Det var allt för mig idag!! Nu ska jag ut o borsta Filip!!

See Ya!!!

Nu var det ett tag sen...

Som jag skrev blogg... Har liksom inte blitt så man suttit vid datorn. När man kommer hem från jobbet är man i stallet o mockar o donar, sen e de dags för käk och ridtur effter det =)

Har nog inte hänt så jättemycket sen sist, jag har tagit hand om Chablis i 5 dar tror ja det vart när Jennie följde med Moa på tävlingar, så jag skötte henne, red även ut i skogen.."hoppa" vattenpölar gjorde vi oxå, hihi! Skojigt!
När Jennie kom hem så gjorde hon iordning en gottekorg åt mig!! Gissa om den var uppskattad!!! =)) Tackar!



En tisdag här i somras så kom Anders brorsa hit, Thomas. Han skulle dona med datorn, osså var det allsång på skansen.. så när ja kom in från stallet hitta ja dom framför tv:n o Tralla!



Här är ett par bilder på tjockisen Tiger =)



Tomater har vi skördat i år oxå, eller skördar fortfarande =) Anders fick 3 planter av mamma när han fyllde, biff, plommon och hcocktail tomater tro ja det var. Körsbär har vi på går`n oxå, har körsbär ut mot grannarnas hage oxå där  det kom en hel del! Plommonträd hitta vi gömt i körsbärsträdet oxå! Små blå plommon, har inte mognat riktigt än så ja vet inte om dom e god eller inte =)



Mamma hade rensat lite i skrubben hemma, o hon hitta en skylt som ja gjorde när ja var 13 år, haha! En Här Vaktar Vi skylt med våra dåvarande hundar Pepsi Och Nicko!! Så Söt!! =)



Jag o syrran var på loppis häromveckan, på spiken i valbo. Hitta då en brevlåda som jag ska måla om! Tyckte skylten på var sååå himla söt! Men den har bågnat o släppt färg.. men fick nämnet på hon som har målat dom söta kissarna. Hon bodde visst i svibacka! =) Och hon måla visst av från fotografi oxå... då ska ja ringa o höra om hon vill måla mina små kissar... =) Titta sicken söt =)



Vi ska ju rusta badrummet nu är det bestämt!! Så vi har kikat runt på kakel o klinkers som vi vill ha... men gud så svårt det är!! Men jag är inne på det hära... visst e det väl fint??



Här är min lilla lortgris!!!



Har förresten pratat med Linas ägare häromdan, och jag får fortsätta ha tjejen på foder!! =) Dom ska komma hit nån helg för att hälsa på och förlänga kontraktet, vi har ännu inte bestämt hur lång period, det visar sig =)  Wohoo =) Sötnosen!

Nä nu ska ja pyssla litei stallet!! =)

See Ya!!!

Filip har åkt hem..

I söndags så kom min kusin Sofia, Filips matte och hämtade hem honom. Egentligen skulle Johanna ha kommit o hämta Filip i lördags, hon kom och vi satt o prata och det vart så Filip stanna ända till söndan =)

På måndag morgon var det tomt i huset.. ingen filip, märktes bra att han inte va o lufsa runt. Sötnos! Men som sagt Sofia, behöver du hundvakt mer gånger så hör av dig =) Filip e så välkommen!

Här kommer lite bilder på grabben... Tur att inte Sofia såg dig när du busa i hagen.. då var du lerig o fin, hihi!!




Det var söndan med Filip det! =)

Tänk nu har ja snart haft Lina i ett år.. 27 oktober förra året va jag o hämtade henne. Så nu e det bara 3 månader kvar tills kontraktet löper ut, ska nog ta och ringa Åsa o höra hur dom har tänkt sig, om dom vill ha tillbaks tösen eller om ja får ha henne ett tag till =)

Hua vilket väder de har vart ett par dar nu, blåsigt o regnigt, storm! Så hageb har inte vart den mysigaste.. men den e mycket bättre idag o hoppas på att det inte regnar nå mer på ett par dar iaf. Tjejen har gjort illa sig på hasen, den högra denna gången, var bara ett par veckor sen som hon hade gjort illa vänster hasen.
Så idag var ja ute o gick med henne, en timme var vi ute i skogen, härligt! Svalt o skönt oxå! Har vart ute o pysslat i stallet ett par timmar nu, mocka, sopa, rengjort vattenhinkar o fyllt på, fixa käk o dona! Härligt med stall på gården! =)

Näe om man ska ta o äta nånting kanske!!

See Ya!!

Hundvakt!

Ja min kusin messa till mig i tisdags tror jag det var, hon undra om ja kunde va hundvakt åt hennes Filip, en landseer på 1 år och 1månad. Hennes hundvakt hade blitt sjuk... ja men visst!! Hundvakt... perfekt när man inte har egen hund, får man låna lite då och då =)

Vi bestämde att hon skulle skjutsa hem honom till mig igår. Vi möttes upp vid öb då jag inte kan ha den store i min bil, haha! Han får nog inte plats där skulle ja tro =)

Prata lite grann för att sen bege oss mot storvik!! Hon hade jobbat natt o skulle bara lämna filip hos mig för att sedan åka till sthlm o ha kul! Hoppas du fick några bra dar nu =)

Vi kom hem till mig o hon berätta lite om grabben som jag aldrig träffat förr... bara sett honom. Men han verka ju helcool och snäll. Direkt när Sofia åkte så gick vi en liten kissrunda!! Han hitta en gren/träd som han prompt skulle ha loss... men han fick ge upp...trädet vann! =) Därefter lekte vi lite på går´n.



Sen var vi trötta! Vi gick in o la oss för att vila... och jisses va det börja dundra på med åska blixt, blåst, regn och hagel! Det bara spraka i uttagen här hemma! Som tur var så brydde sig Filip ingenting om knallarna, stackars dom hundar som blir så himla rädda för det. Filip va cool, vi la oss o sov en stund i vardagsrummet.

En kort kvällspromenad vart de.. så himla varmt o kvavt! Vi följde med Jennie till utebanan vid ridhuset en sväng senare på kvällen då de va lite skönare. han tyckte de va kul att titta på när Chablis vart longerad.. släppte henne knappt med blicken, när hon galoppera ville han busa!!  Sötnos!



Det vart kväller och sovdags... Filip fick sova i sovrummet med oss, vi satt för en lastpall! (slut på kompostgaller, hehe) så vi slapp stänga dörren helt, skulle bli så grymt varmt då. Alla katter var fram o kolla in Filip, han stod ju bara o titta på dom så dom vart inte rädd. Men ingen våga sig tillräckligt nära för att nosa, hihi. Kanske inatt =) Natten gick bra, lugn o han sov. Klev upp 4, Filip följde med ut i stallet o mata hästarna, för att sen ta morgonkissrundan. Frukost och ut i stallet igen för att släppa ut hästarna!! Hade han fått välja skulle han busat med alla hästarna, han vart så kaxig när ja höll i dom, men i stallet var han feg när dom stod inne, han va s¨gullig!

Idag medans ja jobbat så har han fått vara i stallet, svalt och skönt åt han. Har gåttt jättebra! Han har hållt sig lugn osså har han ju fått haft sina leksaker plus den gigantiska pinnen som han så stolt släpa hem imorse =)
Han vart så lycklig när ja kom hem sen, oj va han skällde o skutta runt, haha!

Vi gick kissrunda för att sen hem o leka!!! För fulla muggar!!!



Sen la vi oss i gräset båda två för att jag, vila och Filip för att vil o gnaga lite på benet!



I förrgår när ja fäljde med Jennie till ridhuset sa ja åt na att ta lite körsbär när hon ändå satt så högt uppe, annars når man ju inte!! =)



Nä nu ska vi nog ta en liten kisspromenad igen!!

See Ya!!!

RSS 2.0