Operationen!

Ja nu sitter jag här vid datorn, kan inte se så mycket på skärmen men tangentbordet ser jag skapligt, så jag tänkpte plita ner lite om operationsdagen och dagarna efter!

Fredagen började med en god frukost hemma, därefter tog vi bilen ner till resecentrum & vänta på bussen till Sthlm. Hoppa på den när den kom & jag kände mig lite nervös o spänd. Som det ska vara tänkte jag.

Väl nere i Sthlm så gick vi & strosa & kolla i affärer o myste. Klockan närma sig halv 2 & vi begav oss mot ögonkliniken. Kämpa oss uppför dom långa trapporna till 4:e våningen. Steppa in o anmälde att jag var där.
Fick en lugnande tablett vid tio i 2. fick komma in vid kvart över 2 & då prata hon med mej om alla droppar o medeciner jag skulle få med mig hem.
Vänta lite till....sen var det dags! Jag blev ganska lugn när jag kom upp till kliniken & desto lugnare när jag fick lugnande tabletten!! Fick lägga mig på operationsbritsen osså la dom på operationsduken som "limmades" fast runt ögat. På med lite mer bedövande ögondroppar, sen vart det alkohollösning som löste upp hornhinnan så dom kunde "fösa" den åt sidan. Osså igång med lasern!! Men allt gick jättebra, gjorde inge ont. man kände ju tryck & så men det gick bra & dom tog bra hant om mig där borta. Fick 2 smärtstillande tabletter på en gång efter allt va klart. Sen var det bara att ge sig av mot bussen hem, dom vela att man skulle hem så fort som möjligt, innan smärtan skulle komma. Jag var dåsig & kunde inte titta mycket så anders fick leda mig igenom folkvimlet i Sthlm, gick där o lulla o vingla, haha! Bussen  gick 16.00 Jag var så lullig o trött så färden hem gick fort kändes det som, Tuppa av i bussen gjorde jag oxå! Kanske 5 sekunder var jag bara helt borta, dunka huvve i stolen framför (Stackars den som satt där) ! Vakna till men kunde inte prata, Anders försökte fråga mig saker men jag bara mumla! Haha!

Kom väl kanske fram till sanviken runt halv sju-sju. vi åkte hem & väl hemma så tog jag mitt stolpiller!!! Som jag skulle ta under första natten, även ett sömnpiller tog jag. För dom tyckte det skulle va bäst att sova igenom värsta smärtan.

Låg där o vänta på att sömnpillret skulle börja verka, men näe jag vart inge trörr...va sjuttsingen.. sen började jag hallucinera! Såg massa gubbar o små varelser runt mig å jag låg o skrek o grina i sängen o vela att det bara skulle va anders och jag. Anders vart orolig (det förstår jag)!! Han ringde syrran som ringde mamma osså kom mamma hit, och då vart jag lugn, såg inga fler gubbar!! Osså somna jag tror jag. =)

Vakna vid 4 tiden morgonen efter, hade inge ont men kunde inte öppna ögonen, somna om igen ett par ggr. Innan det var dags att kliva upp rut 8 kanske klockan var. Anders fick hjälpa mig att droppa i antibiotika droppar som jag ska ta 3 ggr om dan i 7 dar. Plus smärtstillande droppar som jag ska ta i 2 dar. plus att jag har droppar som smörjer o blöter upp som jag kan ta hur mycket jag vill. plus att jag s tog smärtstillande tabletter. Anders skjutsade mig till mamma vid 10 tiden, för han o brorsan hans skulle till rättvik. Jag låg mest hela dagen o titta kunde jag inte göra. men jag var så pass trött så vila var skönt! mamma o pappa bjöd på mos o korv från sibylla, det var gott! Även om det va lite fippligt att få i sig när man inte såg nåt, men de klarade jag skapligt tycker jag! =)

anders kom o hämta mig vid 4 tiden då vi åkte hem en sväng. sen vid halv 8 skjutsade han mig tillbaka till mamma för så skulle han o brorsan in till gävle, cruising var det ju där i lör. allt var den här helgen, jag missa allt! Men men =)

Vah os mamma o sov lite fram till halv tio. tio kanske då anders hämta mig igen.

Hem o sov!!

Igår var jag hos mamma under agen oxå, för anders åkte upp till sin mamma i ockelbo. Och igår kunde jag titta små korta stunderså det vart skönt. vi grilla och et var jättegott!!

Tog det ju såklart väldigt lugnt o bara slappa fetersom jag inte kan så mycket annat.

Åkte hem på eftermiddan/kvällen igår o somna nog ganska så snabbt hemma.

Nu är det måndag och jag är hemma o sjukskriven. Har kunnat titta mycket idag, även om jag ser allt suddigt så ser jag ju iaf =) Får väl se när det suddiga o dimmiga går bort. Ska nog ta nåt att äta nu tror jag, och ursäkta om det blev en hel del stavning fel o så i den här bloggen, som sagt så tittar jag bara på tangentbordet, när jag kikar lite på skärmen så har jag solbrillor på mig eftersom den är så ljus! =)

Nä ja skriver mer nån gång senare!!

See Ta

Kommentarer
Postat av: Nettiz

när man börjar läsa blir man ju nästan rädd...
men sen blir det bara roligt, med alla gubbar å bussresan hem...haha
men skönt att operationen gick bra iaf...Blir ovant att se dig utan glasögon..=)

2007-05-07 @ 14:17:10
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Anette
Postat av: Anna

Va duktig du var som var så tuff å vågade dig på operationen!!! Det kommer verkligen bli bra det här å jag ser mkt fram till den 30:e maj nu =))).

Pussar i massvis/Syster

2007-05-08 @ 09:59:05
URL: http://levinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0